Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Indblik: Nyhedsbrev til forældre

Ørestad Gymnasium
Som forældre modtager du vores nyhedsbrev, som vi kalder "Indblik". Her forsøger vi at holde forældre opdateret om, hvad der foregår på skolen, så det er lettere for dig at følge med i dit barns skolegang på gymnasiet.

Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her. 

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at sende os en mail.
 
Du kan se mere om, hvordan vi håndterer personlige oplysninger her på vores hjemmeside.

Med venlig hilsen
Suzette         og      Daniel
Uddannelseschef    Akademisk medarbejder

Det er blevet evalueringstid

Efteråret er evalueringstid. Det betyder, at eleverne bliver "udsat" for obligatoriske evalueringer. 
 
Alle elever skal således svare på et spørgeskema, der omhandler deres trivsel på skolen. Den såkaldte Elevtrivselsundersøgelse, der er obligatorisk for gymnasierne at gennemføre.
 
Eleverne i 1.g skal desuden evaluere grundforløbet.
 
Eleverne i 2.g skal gennemføre en undervisningsevaluering af deres studieretningsfag.
 
Undersøgelser har som mål, at vi får hørt dem alle elever, og at vi forstår hvad der rør sig hos eleverne, så vi kan give dem den bedst mulige gymnasietid.
 
Undersøgelserne foregår i skoletiden, og der vil være enten en lærer eller en leder til stede, mens eleverne gennemføre undersøgelsen.
 
I det nye år vil der blive fulgt op på undersøgelsen, og skolen vil analysere resultaterne, lave opfølgende undersøgelser og lave en handlingsplan for hele skolen, så vi kan arbejde fokuseret på, at skolen bliver et endnu bedre sted at være og lære.
 
Alle elever har via deres mail fået tilsendt informationsbrev om elevtrivselsundersøgelsen, som vi anbefaler, at I læser sammen med jeres barn. I brevet er der mulighed for at få adgang til spørgsmålene i Elevtrivselsundersøgelsen, hvis I og jeres barn, ønsker at se disse inden den pågår på skolen.

Ungeprofilen - en undersøgelse om sundhed

På Ørestad Gymnasium er vi et partnerskab med Københavns Kommune om at være med til at skabe bedre sundhed for byens unge. Som led i dette partnerskab, opfordres eleverne deltage i den såkaldte Ungeprofilundersøgelse, som er en undersøgelse af unges sundhed og livsvilkår.
 
Formålet med undersøgelsen er, at Københavns Kommune ønsker at bidrage til at skabe de bedste betingelser for et godt ungeliv, og give kommunen og uddannelsesinstitutioner en aktuel viden om unges trivsel, sundhed, livsopfattelse og livssituation. Kommunen ønsker at bruge resultaterne til at styrke den forebyggende indsats i og på tværs af landets kommuner.
 
Det er frivilligt for de unge at deltage i undersøgelsen, og hvis der er spørgsmål, som de unge ikke ønsker at svare på, kan de springe dem over. Vi opfordre naturligvis alle til at besvare spørgeskemaet, da det er godt at have viden om unges sundhed (både fysisk og psykisk). 
 
Vi har i 1.g afsat tid i skoletiden til at eleverne kan svare på spørgeskemaet. Der kan dog godt være personlige spørgsmål som betyder, at man foretrækker at sidde med det hjemme og for sig selv, hvilket naturligvis er i orden. 
 
De unge får adgang til spørgeskemaet via Ungeprofilen.dk. De skal logge på med deres unilogin. Undersøgelsen er naturligvis anonym.
 
Alle elever har fået tilsendt et informationsbrev om undersøgelsen via deres oeg-mail, som vi anbefaler, at I læser sammen med jeres barn. Her skriver vi også, hvordan de får adgang.

Mulighed for et sundhedstjek

Som følge af vores partnerskab med Københavns Kommune, har vi på Ørestad Gymnasium særlig opmærksomhed på bl.a. alkohol, rygning men også sundhed generelt. 
 
I løbet af året tilbydes eleverne således mulighed for at gå til et sundhedstjek. Dette er anonymt. For mange er den ene samtale nok. Hvis der imidlertid skulle være behov for yderligere hjælp, bliver de unge henvist til videre hjælp af sundhedstjek-personalet (en psykolog og en sygeplejerske).
 

Vær opmærksom

Vi er blevet gjort opmærksomme på, at her i efteråret, har der i medierne været skrevet om, at en række gymnasier og grundskoler har oplevet, at  elever er blevet ramt af fnat. Det en smitsom hudlidelse, som kræver behandling med det samme, så hudsygdommen ikke når at sprede sig.
 
Vi vil for alt i verden gerne undgå dette på Ørestad Gymnasium, og derfor har vi brug for jeres hjælp til at være opmærksomme. Hvis man opdager det, skal man i behandling med det samme og give os besked. Vi behandler selvfølgelig henvendelsen med diskretion. 
 

Essaykonkurrence - flot 3. plads til Ban 2.p

I forbindelse med Dannebrogs 800 års jubilæum afholdte Danmarks-Samfundet en Essaykonkurrence, hvor unge fra både grundskolen og ungdomsuddannelser landet over kunne deltage med et bidrag om dannebrogs betydning.
 
Det endte med, at Ban Shiwalia fra 2.p, her på Ørestad Gymnasium, løb afsted med en flot 3.plads. I kan læse hendes flotte essay, og tanker om konkurrence på vores hjemmeside i næste uge. 
Frameld dig dette nyhedsbrev