Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Indblik: Nyhedsbrev til forældre

Ørestad Gymnasium
Som forældre modtager du vores nyhedsbrev, som vi kalder "Indblik". Her forsøger vi at holde forældre opdateret om, hvad der foregår på skolen, så det er lettere for dig at følge med i dit barns skolegang på gymnasiet.

Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her. 

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at sende os en mail.
 
Du kan se mere om, hvordan vi håndterer personlige oplysninger her på vores hjemmeside.

Med venlig hilsen
Suzette        og       Daniel
Uddannelseschef    Projektmedarbejder
Hej alle OEG-forældre
 
Glædelig sensommer og velkommen til et nyt gymnasieår. Vi har glædet os til at tage imod jeres børn efter sommerferien og har pakket et tæt program for de næste måneders intense skolearbejde. De første uger er gået, og de første afleveringer er skrevet - og mange flere er på vej. Samtidig venter store oplevelser i form af deltagelse i studierejser eller skolefester og fordybelse i egne faglige studieretningsprojekter, samarbejder med virksomheder eller videregående uddannelser.
 
Med venlig hilsen
 
Lars Viborg Jørgensen
Konstitueret rektor

Fravær og tilstedeværelse

På Ørestad Gymnasium har vi fokus på, om eleverne kommer i skole hver dag. Der er dokumenteret sammenhæng mellem elevernes tilstedeværelse i undervisningen og deres eksamensresultat. Men det giver også en bedre trivsel i klasserne og for den enkelte, hvis eleverne ikke har mere fravær end højst nødvendigt.
 
Vi har en beskrivelse af vores fraværsregler i Elevhåndbogen, som I evt. kan læse mere om her. 
 
Eleverne skal selvfølgelig ikke komme i skole, hvis de er syge, men særligt 3.g'ernes fravær viser, at nogle synes at have et højere fravær, end sygdom giver anledning til.
 
I kan følge med i jeres børns fravær på lectio. Det kræver dog, at I ser på det sammen med jeres barn, da der er en adgangskode til lectio.

2.g'ere og 3.g'ere: Studieture og sprogrejser

I oplever måske, at jeres børn fortæller om studieture og sprogrejser, som de skal på til foråret. For at lette betalingen, begynder eleverne allerede nu at skulle betale til disse ture, således turene betales løbende i rater. Vores mål er, at turenes samlede pris ikke må overstige 4000 kr. (eksklusiv mad og lommepenge). Det gælder dog ikke for turene til Indien og Kina.
 
Studieture og sprogrejser skal betales via gymbetaling.

OEGgames og introfest

I morgen fredag holder Ørestad Gymnasium traditionen tro idrætsdag - eller OEGgames, som vi kalder det.
 
Efter en festlig fælles opvarmning, dyster klasserne mod hinanden i en række sjove discipliner. Hver klasse klæder sig ud efter et særligt tema, som klassen i fællesskab bliver enige om. Det kan være alt fra julemænd til gangstere. OEGgames foregår både udenfor og indenfor, og det gennemføres uanset vejret.
 
Om aften er der introfest. For at sikre et trygt festmiljø, har vi vagter i indgangen. Ud over at tjekke at de unge er elever på skolen (via deres studiekort), tjekker vagterne også, om de unge er for fulde til at deltage i festen. Er det tilfældet, vil de enten blive sendt hjem igen, eller i vores samaritrum, hvis det skønnes, at det er uforsvarligt at sende dem hjem alene. I så fald kontakter vi jer, så I kan hente jeres børn.
 
På skolen sælges der kun begrænset alkohol og slet ikke spiritus. Læs mere om hvordan vi holder fester på skolen her.

Har du 5 minutter?

Vi deltager i en undersøgelse om unges valg af uddannelsessted. Formålet er at undersøge, hvordan unge vælger ungdomsuddannelse og skole. Resultaterne skal bidrage til at give en indsigt i, hvordan uddannelsesinstitutioner kan hjælpe unge mennesker med at træffe det, for dem, rigtige uddannelsesvalg.

Vi vil sætte pris på, hvis I vil bruge 5 minutter på at besvare spørgeskemaet. Der ønskes kun 1 besvarelse fra forældrene pr. elev.

Klik på linket for at komme ind på spørgeskemaet: https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=PDZVWC3KS136&b_1=56.0

Tak for jeres hjælp!

Talentfulde elever på OEG

I dag fik en gruppe elever overrakt deres CAE beviser, da de fornylig tog deres Cambridge Advanced English Exam – hvor de afsluttede med et imponerende højt gennemsnit.
 
Cambridge Advanced English Exam er en eksamen, som fungerer talentudviklende for eleverne, både i deres mundlige og skriftlige brug af engelsk. Læs evt. mere på vores hjemmeside.
 

Hold dig orienteret

På skolens hjemmeside har vi en særlig "side" for forældre. Her kan I læse om vores fester, studieture, forsikring, aflyst undervisning m.m. Læs evt. mere her.
 
Vi har også en Elevhåndbog. I den kan man læse om alt lige fra at søge SU, skolens studie- og ordensregler til eksamen. I finder Elevhåndbogen her.
Frameld dig dette nyhedsbrev