Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Nyhedsbrev til forældre

Ørestad Gymnasium
Som forælder modtager du vores nyhedsbrev, som vi kalder "Indblik". Her forsøger vi at holde forældre opdateret om, hvad der foregår på skolen, så det er lettere for dig at følge med i dit barns skolegang på gymnasiet.

Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her.

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at sende os en mail.
 
Du kan se mere om, hvordan vi håndterer personlige oplysninger her på vores hjemmeside.

Med venlig hilsen
Suzette         og      Daniel
Uddannelseschef    Projektmedarbejder

Ministerbesøget d. 7. marts

Kære forældre,  
 
Jeres børn går på en landskendt skole nu. Næsten alle medier i Danmark har i den seneste tid forholdt sig til OEG efter undervisningsministerens besøg d. 7. marts. Mediedækningen i kølvandet på besøget har været massiv og til at begynde med oplevede vi, at der blev rettet en hård tone i vores retning. Siden har tonen dog løbende ændret sig og vi er glade for, at den nu er blevet mere nuanceret.  
 
Det er selvfølgelig under ingen omstændigheder i orden at råbe grimme ord efter skolens gæster, hvilket der ikke må herske nogen tvivl om. Vi har som skole sagt undskyld til ministeren for, at hun havde en oplevelse på OEG, der gjorde, at hun valgte at afbryde sit besøg. Det er dog vigtigt at pointere, at denne undskyldning er en anerkendelse af ministerens oplevelse af besøget, men det er bestemt ikke en bekræftelse af mediernes negative udlægning af vores elever.  
 
Vi har også understreget dette over for eleverne og jeg håber ikke, at de har ladet sig gå for meget på af mediestormen og de negative kommentarer på diverse platforme, som desværre uundgåeligt følger med sådan én.  
 
Jeg oplever vores elever som skønne, aktive, dygtige og meget forskellige unge mennesker, og det ved jeg, at lærerne også gør. Derfor har de i den sidste tid også gjort meget ud af at vise deres støtte og bakke op om eleverne, hvilket vi naturligvis håber, at eleverne har kunnet mærke. Det er lige så selvfølgeligt helt i orden at eleverne er frustrerede over, at der er besparelser på deres uddannelsesinstitution, og at disse besparelser har meget synlige konsekvenser - og at de fortsætter i de kommende år. Det er positivt, at eleverne forholder sig til samfundsudviklingen.  
 
I forlængelse af hele episoden, har vi aftalt, at elever, lærere og ledelse i fællesskab skal planlægge et temaforløb om demokrati, som skal ligge engang i efteråret. Det glæder vi os til.  
 
Venlig hilsen,
Rektor Jonas Lindelof

Kreadage for 1.g

Alle 1.g'ere har enten i denne uge eller sidste uge, haft en kreadag på skemaet. Her har de arbejdet med deres respektive kunstneriske fag hele dagen. 
Formålet med kreadagene er, at eleverne får mulighed for at fordybe sig i de kunstneriske fag, måske komme ud af huset, eller komme godt i gang med deres eksamensprojekt, som de kan komme op i til sommer. 
 
Musik
Et af musikholdene brugte dagen på skolen, hvor de kick-startede de sammenspilsnumre, som de skal spille, hvis de kommer til eksamen. Med hjælp fra to studerende på musikvidenskab, fik alle elever prøvet kræfter med forskellige intrumenter og der blev også gennemgået musikhistorie med fankultur som tema.
 
Billedkunst
For billedkunsteleverne stod dagen i murmaleriernes tegn. De havde inden fået en introduktion til murmaleriet historie, og startede derfor dagen i felten, hvor de skulle undersøge et selvvalgt murmaleri. Herefter startede de på deres eget tænkte murmaleri.
 
Drama
Dramaeleverne tilbragte også dagen på skolen, hvor de fik tid til at forberede og øve deres eksamensprojekter, som de skal fremføre, hvis faget trækkes ud til eksamen. En gruppe af fire elever øvede fx deres stykke "Heartbreak for dummies".
 
Design og arkitektur
Der var fokus på bæredygtighed på design og arkitektur-elevernes kreadag. Med udgangspunkt i FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, arbejdede de hen mod en designproces med fokus på arkitektur og produktdesign. De var også en tur på Designmuseum Danmark, hvor eleverne så eksempler på bæredygtigt design.

Eksaminer

Der er ikke lang tid til vi træder ind i eksamensperioden, og derfor forsøges der her at give et delvist overblik over, hvordan perioden kommer til at forløbe:
 
1.G
1.g'erne skal skrive deres første store opgave, DHO, i perioden. Derudover er der mulighed for, at et af deres C-niveau fag trækkes ud til eksamen - men der er ligeledes også mulighed for at dette ikke sker. Alle elever skal op til det samme antal eksaminer over deres tre år, så trækkes der ikke noget, fordeles eksaminerne i 2.g og 3.g. Der vil også være skiftlige årsprøver for 1.g'erne.
 
2.G
2.g'erne er gået igang med deres store opgave, SRO, som skal færdiggøres i perioden. Derudover er der mulighed for at ét eller flere af de fag, som de afslutter, trækkes ud til eksamen. De vil ligesom 1.g'erne også have skriftlige årsprøver i denne periode.
 
De skriftlige årsprøver og henholdvis DHO og SRO er obligatoriske, og det er således en forudsætning for at kunne rykke op på næste klassetrin, at man deltager i disse.
 
3.G
For 3.g'erne byder eksamensperioden udelukkende på eksaminer. Antallet af eksaminer afhænger af, hvor mange eksaminer de har været til i løbet af 1.g og 2.g.
 
Offentliggørelse af eksamensplaner
Prøveplanen for de skriftlige eksaminer (og enkelte mundtlige) offentliggøres fredag d. 10. maj.
Prøveplanen for de resterende mundtlige eksaminer offentliggøres fredag d. 16. maj.

Gallafest d. 4. maj

Om en lille måned rulles den røde løber ud til årets fest. Festen er for alle skolens elever, men 3.g'erne er naturligvis i fokus.
 
3.g forældre velkomne
For 3.g'erne starter festen kl. 17, hvor der frem til kl. 18 vil være ankomst på den røde løber med fotograf og velkomstdrinks - også til 3.g forældre :)
Herefter står den på Les Lanciers, hvor der plejer at være rift om de bedste tilskuerpladser blandt forældrene. Omkring kl. 18.45 efter Lanciers går eleverne op til middag på 1. sal og forældrene går hjem.
 
Festen starter for 1.g'ere og 2.g'ere kl. 19.45 hvor dørene åbnes. 

Traditioner i studentertiden

At blive student på Ørestad Gymnasium handler ikke kun om den sidste eksamen.

Vi har en række festlige traditioner, hvor studenterne siger farvel til skolen og ønskes tillykke med deres resultat.

Huen på

3.g-eleven får sin hue på efter den sidste mundtlige eksamen. De første OEG-studenter i 2019 bliver udklækket mandag 24. juni, og herefter følger en tirsdag og onsdag fyldt med god stemning og hvide huer.

Festlighederne foregår oppe på terrassen bag skolen 24. juni til 26. juni, hvor forældre og venner kan stå klar til at modtage studenterne og sætte huen på. Vi pynter op og sætter borde op, så familien har mulighed for at fejre den nyudklækkede student. Der er tradition for, at familien står klar på terrassen til at modtage studenten, som får sin studenterhue på af et familiemedlem. En del familier har en blomst med til studenten og en lille kurv med med lidt at drikke samt nogle glas og evt. lidt snacks, der kan indtages ved bordene. Man har også mulighed for at trække ind i lokale 120 og 121. Her er der adgang fra terrassen – ikke fra selve skolen, som i disse dage er helt lukket for gæster.

Hvordan man fejrer studenten er selvfølgelig helt op til hver enkelt familie, og man kan sagtens tage hjemad, lige efter huen er kommet på.

Studentermiddag

Om aftenen onsdag d. 26. juni 2018, hvor de sidste eksamener er afsluttet, holder skolen studentermiddag for de nyudklækkede studenter. Middagen begynder klokken 19.00 og under middagen vil der være underholdning.

Translokation

Eksamensbeviset får eleverne overrakt af rektor, Jonas Lindelof, til translokationen.

Translokationen er 3.g’ernes sidste dag på skolen, og den dag de nyudklækkede studenter får udleveret deres eksamensbevis. Det hele foregår i idrætssalen, og der er musik, fællessange og festtaler af rektor samt en udvalgt elev og en lærer.

Translokation finder sted kl. 10-12 fredag d. 28. juni. Studenterne må tage deres nærmeste familie med.

Studenterkørsel

Efter translokationen er der afgang med studentervogn for alle 3.g’erne. Her skal studenterne rundt og besøge familierne, og der plejer at være høj musik og glad stemning under turen. Familier plejer at have lidt snacks, frugt, kage eller andet stående fremme til studenterne. Men da de skal besøge mange familier, behøver man ikke have det store måltid klar. Nogle familier byder studenterne på alkohol, mens andre serverer juice og sodavand. Det er helt op til hver enkelt familie. Studenterne kører fra skolen ca. kl. 12-12.30, når alle er kommet på plads i vognene.

Frameld dig dette nyhedsbrev