Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Nyhedsbrev til forældre

Ørestad Gymnasium
Som forælder modtager du vores nyhedsbrev, som vi kalder "Indblik". Her forsøger vi at holde forældre opdateret om, hvad der foregår på skolen, så det er lettere for dig at følge med i dit barns skolegang på gymnasiet.

Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her.

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at sende os en mail.
 
Du kan se mere om, hvordan vi håndterer personlige oplysninger her på vores hjemmeside.

Med venlig hilsen
Suzette         og      Daniel
Uddannelseschef    Projektmedarbejder

Terminsprøver for 2.g og 3.g

Onsdag I næste uge starter årets terminsprøver for 2.g og 3.g. Det fremgår af elevernes skemaer, hvornår de skal op til prøver og der vil selvfølgelig være normal undervisning i dagene mellem prøverne. Der er naturligvis mødepligt til terminsprøverne, og eleverne skal sidde i eksamenslokalet senest 15 minutter inden prøvestart.
 
2.g skal op til matematik og engelsk, og 3.g skal op til deres A-fag (skriftlige). 
 
Ved sygdom
Sygdom skal meldes til skolen på tlf: 82 30 22 22, senest 15 minutter inden prøvestart
  
Eleverne skal huske:
At have downloadet officepakken - de finder en vejledning her
At sikre, at deres matematikprogram stadig virker
Evt. at medbringe lommeregner, da mobilen selvfølgelig ikke er tilladt til brug at dette
 
Derudover kan det være en god idé, at de downloader ordbøger og tjekker med deres lærere, om de skal downloade andet. 
 
Læs mere i elevhåndbogen her

Idrætsdage for 1.g

Alle 1.g klasser har igen været til idrætsdag, som i denne omgang bød på klatring i Nordeuropas største klatrehal, Blocks and Walls på Refshaleøen. Klatreturen er efterhånden blevet en tradition og mange elever er begejstrede for dagen. De forskellige sværhedsgrader og højder, samt de dygtige instuktører sørger for, at alle kan være med på et niveau, hvor de føler sig trygge.
 
De næste idrætsdage ligger allerede i midten af marts og fremgår af elevernes skema. 
Her vil undervisningen stå på dans. 

Studieture og sprogrejser

Nu er der ikke længe til, at 2.g'erne og 3.g sprogholdene skal afsted på henholdsvis studieture og sprogrejser. Derfor minder vi lige om et par vigtige ting:
 
Er pas og sygesikring fornyet?
 
Forsikring på rejser inden for EU
Når elever tager på studieture inden for EU, er det et ufravigeligt krav, at eleven har en hjemtransportforsikring. Hjemtransportdækning kan være et tillæg til jeres familieforsikring, til jeres årsrejseforsikring eller en ren hjemtransportforsikring, der tegnes separat.
Eleverne skal have deres gule sygesikringskort med og bør i visse tilfælde også medbringe det blå.
 
Forsikring på rejser uden for EU
Når elever tager på studieture eller sprogrejser uden for EU, er det et ufravigeligt krav, at eleven har en syge- og hjemtransportforsikring, der dækker uden for EU. 

MUN og SCIINNO

Som digital skole med fokus på globaliseringen gør vi en dyd ud af, at flytte dele af undervisningen ud af klasselokalet. Derfor deltager vi så vidt muligt i lærerige arrangementer og projekter, som kan ruste vores elever til en verden i konstant forandring. Herunder kan I kort læse om to af disse:
 
BIGMUN-konference
Model United Nations (MUN) er et FN-rollespil, hvor gymnasieelever fra hele verden, får mulighed for at prøve kræfter med at diskutere international politik på højt engelsk niveau. I sidste uge mødtes delegationerne fra alle skoler så på Birkerød Gymnasium, hvor de spillede deres roller i bl.a. WHO og Secret Council. Vores 10 seje delegerede havde fået tildelt roller som repræsentanter fra henholdsvis Polen og Saudi-Arabien, og havde derfor forinden forberedt sig på at argumentere korrekt på engelsk og sat sig godt ind i Polens og Saudi-Arabiens politiske interesser.
Læs mere om konferencen her.
 
SCIINNO
En anden gruppe elever er netop hjemvendt fra Finland, hvor de har deltaget i anden del af SCIINNO-projektet, som er et innovativt udvekslingssamarbejde mellem Ørestad Gymnasium og fire finske skoler fra byen Oulu i Finland. Navnet er en sammentrækning af science og innovation, som er hovedtemaerne i projektet. De finske elever besøgte Ørestad i november, hvor der blev arbejdet tværfagligt med historie, IT og innovation. Vi glæder os til at høre om deres tur til det kolde nord!
Læs mere om besøget i november her.

Vigtige datoer for 3.g forældre

Trods vi kun er i begyndelsen af marts, vil vi kort gøre opmærksom på nogle datoer at skrive sig bag øret, hvis man er forældre til en kommende student.
 
Datoer: 
  • 24., 25. & 26. juni: Afsluttende eksaminer - alle studenter udklækkes en af disse dage, og der vil blive indrettet et festligt område, hvor familie og venner kan tage imod studenterne efter endt eksamen og give dem huen på.
  • 28. juni kl. 10-12: Translokation - studenternes sidste dag på skolen, hvor de vil få overrakt deres eksamensbeviser og blive sendt godt afsted på studentervognstur.
Læs nærmere om studentertiden her.

Alumnedage

Som led i skolens arbejde med karrierelæring får skolens 2.g-klasser d. 21 og 22 marts besøg af nogle tidligere elever (alumner), der vil fortælle om, hvilken uddannelse de har valgt og vejen dertil. Inden arrangementet har hver klasse talt med vores studievalgsvejleder, for at forberede eleverne til arrangement. Karrierelæring er en obligatorisk del af gymnasiereformen fra 2016/17, og formålet er at klæde eleverne bedre på til at kunne træffe et uddannelsesvalg, der passer til dem. Alumnedagen er én af flere karrierelæringsaktiviteter, som eleverne møder i løbet af de tre år i gymnasiet.
Frameld dig dette nyhedsbrev