Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Indblik: Nyhedsbrev til forældre

Ørestad Gymnasium
Som forælder modtager du vores nyhedsbrev, som vi kalder "Indblik". Her forsøger vi at holde forældre opdateret om, hvad der foregår på skolen, så det er lettere for dig at følge med i dit barns skolegang på gymnasiet.

Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her. 

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at sende os en mail.
 
Du kan se mere om, hvordan vi håndterer personlige oplysninger her på vores hjemmeside.

Med venlig hilsen
Suzette         og      Daniel
Uddannelseschef    Projektmedarbejder

Danmarksindsamlingen

Med 12 projekter i 12 lande på tre kontinenter sætter Danmarks Indsamling 2019 fokus på de piger rundt om i verden, som har brug for vores hjælp. Alle piger har ret til at bestemme over deres egen krop. Fordi lægehjælp redder liv. Fordi uddannelse skaber handlekraft. Og fordi vi ved, at en investering i en pige løfter hele hendes familie og det samfund, hun er en del af.

Fredag den 25. januar holdt eleverne Fredagscafé og samlede 10.411,00 kr. ind. til Danmarksindsamling. Som I kan se i linket her ligger Ørestad Gymnasium i toppen, når det gælder om at samle flest penge ind. Eleverne vil selvfølgelig gerne, at Ørestad Gymnasium vinder konkurrencen, så hvis I alligevel har tænkt jer at støtte indsamlingen, opfordrer vi jer til at hjælpe ved at støtte elevernes indsamlingen.
 
Det I skal er:
1. Gå ind i mobilepay
2. send til 1212
3. Skrive DIGYM ORE i kommentarfeltet.

De gymnasier, der samler mere 5 kroner ind pr. elev, deltager i lodtrækningen om hovedpræmien, som er et besøg af komikeren Nikolaj Stokholm. Samtidig støtter de selvfølgelig "Styrk verdens piger" - se mere her

Se mere om Danmarksindsamling for gymnasier og se indslag fra Ørestad gymnasium sidste år.

Multiforestillingen er over os

Årets Multiforestilling, som spiller den 6. - 8. februar, hedder i år "Livretter". Det er altid et brag af en forestilling, som bliver til i tæt samarbejde mellem lærere og elever. Alle kan medvirke enten på eller bag scenen, og det er en unik mulighed for at lære elever at kende fra andre klasser og på tværs af årgangene.
 
Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 6., 7. eller 8. februar, hvor forestillingen vises. Billetter til 30 kr. kan købes i indgangen.
 
Hvis I er på Facebook har I mulighed for at læse mere om forestillingen.

Besparelser rammer Ørestad Gymnasium

I lighed med en række andre offentlige sektorer, har den danske uddannelsessektor siden 2016 været pålagt at spare 2% årligt som følge af regeringens omprioriteringsbidrag. Det har medført besparelser og effektiviseringer i sektoren. Nogle gymnasier har da også allerede set sig nødsaget til at afskedige medarbejdere, i og med lønninger udgør omkring 80 procent af gymnasiernes budget.
 
På Ørestad Gymnasium har vi formået at håndtere besparelserne via effektiviseringer af vores drift ved bl.a. en øget digitalisering, men også ved at effektivisere undervisningen i form af flere fælles undervisningsforløb, nye måder at rette opgaver på, og at lærerne skal undervise flere klasser. Vi har således kunne undgå at skulle tilpasse personalet til de ændrede økonomiske vilkår. Dette er dog ikke længere muligt. Vi står derfor over for at måtte tilpasse personalet til de ændrede økonomiske vilkår i nærmeste fremtid. 
 
Det er vigtigt for os at understrege, at de personaletilpasninger, som vi desværre er nødt til at foretage, alene skyldes skolens økonomiske situation. Vi er dybt berørte af at skulle sige farvel til dygtige og engagerede medarbejdere, der er værdsat af skolen og vores elever. Det er ligeledes vigtigt for at understrege, at eleverne naturligvis får den undervisning, som studentereksamen kræver i de forskellige fag - både nu og fremover - for Ørestad Gymnasiums formål er fortsat at give eleverne den bedste læring for at gøre dem til studenter, når den tid kommer.
 
Måtte I have spørgsmål hertil, så kontakt os gerne.
 
Eleverne vil få besked i løbet af næste uge via Elevnyt.

Åbent Hus

I sidste uge torsdag den 24. januar holdt vi Åbent Hus, hvor forældre og kommende gymnasie-elever kunne komme og opleve skolen, inden de unge skal træffe deres endelige afgørelse om, hvilket gymnasium de vælger at gå på til sommer. 
 
Det var en begivenhedsrig aften med mange besøgende og god stemning. Ikke mindst på grund af mange af jeres børn, som deltog for at fortælle om skolen, og hvordan de oplever det er at være elev på Ørestad Gymnasium. I kan læse mere om aftenen her.

Vi har dygtige elevambassadører

For at skabe bedre overgang mellem folkeskolen og gymnasiet har vi på Ørestad Gymnasium et tæt samarbejde med lokale skoler.
 
Tirsdag den 29. januar havde vi derfor besøg af Ørestad Skoles tre 7. klasser. De skulle snuse til gymnasielivet inden de i 8. klasse bliver bedt om, at tage stilling til deres uddannelsesvalg. Det var dog ikke lærerne der underviste folkeskole-eleverne, men nogle af vores egne elever. De blev således undervist i old af 3.p, IT af 1.p og bæredygtighed af Maja 1.f og Clara 1.j.
 
Vores elever fik stor ros af både lærere og elever fra Ørestad Skole. De syntes, at vores elever er meget søde, og lærerne syntes, at vores elever var dygtige til at give deres elever et godt indblik i, hvad der venter i gymnasiet.
 
I næste uge får vi besøg af tre 9. klasse elever fra Islands Brygge Skole. Også her kommer vores elever på banen ved at vise rundt og fortælle om gymnasielivet. De er nemlig de bedste til at fortælle andre unge, hvordan det er at gå på gymnasiet, og hvad man skal være opmærksom på, når man skifter fra folkeskole til gymnasium.
 
For tiden har vi mange besøgselever fra 9. klasse, og her tager vores elevambassadører også en tørn. De tager imod besøgseleverne og sørger for, at de får en god dag. Ligesom vi har elevambassadører der tager imod gæster fra udlandet, Sammen med en fra ledelsen er de med til at vise gæsterne rundt og fortælle om undervisningen på Ørestad Gymnasium.
 
Det er en sjov opgave for eleverne, og de besøgende sætter stor pris på, at det er eleverne og ikke de voksne, som fortæller om undervisningen på skolen. Selv om det kan betyde, at eleverne af og til går glip af en undervisningstime, lærer de noget andet og mindst lige så vigtigt ved at være elevambassadører. De får mod til at være aktive medvirken i et fællesskab, og lærer at være ansvarlige medborgere, der kan gå foran. En kompetence de ikke nødvendigvis får via undervisningen.

Elever skal besøge Nordahl Grieg skolen i Bergen i vinterferien

 
I vinterferien drager 1 lærer og 3 elever til Bergen, hvor de skal besøge Nordahl Grieg skolen og deltage i en konference.
 
Vi er indbudt, da vi ligesom den norske skole er med i det verdensomspændende netværk Ashoka, som et et netværk for innovative changemaker skoler. Iøvrigt som det eneste gymnasium i Danmark.
 
Eleverne skal deltage i workshops, hvor de bliver klogere på, hvordan man f.eks. kan skabe engagement og deltagtighed blandt de andre elever på skolen. De vil møde andre unge, der fortæller, hvordan de har skabt bæredygtige forandringer, som kan gavne både den nære og det globale fællesskab, som er visionen for Ashoka skoler. 
 
På Ørestad Gymnasium arbejder vi nemlig med at danne og uddanne eleverne til at blive changemakere, som er et menneske, der kan og er motiveret for at handle for det fælles bedste. Et menneske der trives i den moderne verden og som vil hjælpe andre med at trives, og som søger efter og handler efter at forbedre den kollektive livskvalitet. Men også at kunne identificere sociale og miljømæssige problemer og handle i forhold til at løse disse problemer. 
 
Vi glæder os til at høre om turen, og den inspiration som eleverne får ved at møde andre. Vi håber, at de idéer til, hvordan vi kan arbejde videre med vores changemaker program på skolen.

Musik og sprog går hånd i hånd

Den argentinske musiker Julián Mansilla kiggede forbi 2.m på OEG torsdag 31/1. Klassen repræsenterer to studieretninger - Musik og Sprog - og alle elever fik fuld valuta for pengene, da Julian på en blanding af engelsk og spansk fortalte om argentinsk musik og kultur med udgangspunkt i det sjælfulde og meget stemningsfyldte instrument bandoneón.
 
Julian beskrev smuikt og levende kulturen som et træ, der kan give skygge for solen, læ for regnen og du kan nyde godt af frugterne fra træet gang på gang. Den argentinske kultur og ikke mindst tango-musikken har således rødder i historien og er i stadig udvikling og kan udtrykke alle følelser: "Hvis du har en følelse, er den beskrevet i en tangosang" sagde han og spillede små bidder af både tango, milonga, vals - og endda "Für Elise" på sit smukke instrument. Julian 
Frameld dig dette nyhedsbrev