Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Indblik: Nyhedsbrev til forældre

Ørestad Gymnasium
Som forælder modtager du vores nyhedsbrev, som vi kalder "Indblik". Her forsøger vi at holde forældre opdateret om, hvad der foregår på skolen, så det er lettere for dig at følge med i dit barns skolegang på gymnasiet.

Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her. 

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at sende os en mail.
 
Du kan se mere om, hvordan vi håndterer personlige oplysninger her på vores hjemmeside.

Med venlig hilsen
Suzette         og      Daniel
Uddannelseschef    Projektmedarbejder

3.g'erne har afleveret SRP

I går afleverede alle 3.g'erne SRP, og der er helt sikkert mange - også af jer, der har åndet lettet op over, at denne store eksamensopgave er overstået.
 
Nu går processen med at læse de mange opgaver for lærerne og censorerne i gang. Eleverne får karaktererne umiddelbart før vinterferien. 
 
Som ved alle andre eksaminer har eleverne mulighed for at klage over en karakter. Før en elev vælger at klage anbefaler vi altid, at de først taler med deres vejledere og får respons på karakteren. Især da en klage kan medføre, at en elev ikke blot får en højere karakter, men også kan risikere at få en lavere karakter, når opgaven eventuelt ombedømmes.

Multiforestillingen er over os

Årets Multiforestilling, som spiller til februar, hedder i år "Livretter". Det er altid et brag af en forestilling, som bliver til i tæt samarbejde mellem lærere og elever. Alle kan medvirke enten på eller bag scenen, og det er en unik mulighed for at lære elever at kende fra andre klasser og på tværs af årgangene.
 
Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 6., 7. eller 8. februar, hvor forestillingen vises. 
 
Hvis I er på Facebook har I mulighed for at læse mere om forestillingen.

Studieture

Hvert år tager alle 2.g'erne på en studietur og 3.g'erne på sprogrejse. I år foregår både studieturen og sprogrejsen til marts. Eleverne skal selv betale for turen, hvilket typisk foregår i rater, så betalingen fordeles over flere gange. 
 
Det er forskelligt fra klasse til klasse, om hele turen er betalt, eller om nogle stadig mangler 3. rate. Hvis det er tilfældet, vil pengene blive opkrævet inden længe, da hele rejsen skal betales til rejsebureauet snart.
 
Når eleverne er på studietur, skal de selv sørge for en rejseforsikring, som dækker tyveri m.m. Har familien ikke en årsrejseforsikring hos forsikringsselskabet, kan man købe en, som alene dækker rejsedagene hos f.eks. Gouda eller Europæiske Rejseforsikring.
 
De unge skal også have et blåt sygesikringskort, som dækker sygdom på rejsen i EU-lande. 
 
Skolen har opkrævet 50 kr. til en afbestillingsforsikring. Det er billigere for eleverne, at vi selv administrerer dette. Forsikringen dækker, hvis en elev skulle blive syg FØR rejsen og ikke kan deltage og derfor skal have alle pengene tilbage. 
 
Enkelte elever vælger ikke at deltage i studieturen og sprogrejsen. De skal møde i skole og vil få undervisning, mens klassen er ude at rejse.

Personaleseminar den 17. og 18. januar

Hvert år holder skolen et personaleseminar og derfor er skolen lukket den 17. og 18 januar. Det betyder ikke, at eleverne har fri, da lærerne har sørget for, at de har noget at arbejde med.
 
Alle eleverne har skriftlige afleveringer, som de skal arbejde med i de to dage lærerne er væk.
 
De undervisningstimer, som normalt ville være placeret de to dage, flyttes blot til andre tidspunkter. Eleverne får således ikke færre timer. De er bare placeret på et andet tidspunkt på året.

Nogle elever i 1.g har skiftet klasse

1.g'erne har nu gået i deres nye studieretningsklasser i godt og vel en måned. Enkelte elever fik ikke opfyldt deres første ønske om studieretning, mens andre har fortrudt, og fundet ud af, at de hellere vil noget andet. Eleverne har derfor haft mulighed for at ønske at skifte studieretning og/eller klasse, hvilket 32 elever har og fået mulighed for.
 
Der vil derfor være nye ansigter i nogle af klasserne efter nytår.

Åbent hus den 24. januar

Den 24. januar holder vi Åbent Hus for forældre og unge, som overvejer at vælge Ørestad Gymnasium. Spred gerne det gode budskab hos familie og venner. Dørerne åbner allerede kl. 17:00, så man kan vælge at komme lige efter arbejde. Men vi holder åbent helt til kl. 20:00, så der er god mulighed for at passe besøget ind i familiens planer. 
I år udbyder vi igen vores særlige studieretning med Mediefag A, men også en særlig variant af studieretningen Samfundsfag - Engelsk, som vi kalder Global Society Class, hvor eleverne undervises i nogle af fagene på engelsk. Men vi har selvfølgelig også en masse andre studieretninger.

1.g'ere dystede om plads til DM i Science

På Ørestad har vi fokus på at løfte de elever, som har brug for ekstra hjælp, men også på at give ekstra udfordringer til de elever, som har talent for forskellige fag.
 
Torsdag morgen startede med et fysikforsøg i den sjove ende for en udvalgt gruppe 1.g’ere. Eleverne har det tilfælles, at de alle sammen har vist stort talent for NV og deres øvrige naturvidenskabelige fag. Derfor er de valgt ud til talentholdet, hvor de torsdag skulle dyste mod hinanden om en plads til DM i Science. Eleverne var inddelt i grupper af 3, alle med samme mål; at udregne antallet af elastikker, der skulle sættes sammen for at sikre en Barbie-dukke det optimale bungee jump fra halvanden meters højde. Læs eventuelt hele artiklen på vores hjemmeside.
Frameld dig dette nyhedsbrev