Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Indblik: Nyhedsbrev til forældre

Ørestad Gymnasium
Som forældre modtager du vores nyhedsbrev, som vi kalder "Indblik". Her forsøger vi at holde forældre opdateret om, hvad der foregår på skolen, så det er lettere for dig at følge med i dit barns skolegang på gymnasiet.

Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her. 

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at sende os en mail.
 
Du kan se mere om, hvordan vi håndterer personlige oplysninger her på vores hjemmeside.

Med venlig hilsen
Suzette         og      Daniel
Uddannelseschef    Projektmedarbejder

Ny fraværsbekendtgørelse for gymnasierne

I har sikkert hørt i nyhederne, at gymnasieelever på nogle skoler har valgt at nedlægge undervisningen som følge af en ny fraværsbekendtørelse.
 
For eleverne på Ørestad Gymnasium betyder bekendtgørelsen ikke de store ændringer, da vi i flere år har ført en relativ restritiv fraværspolitik, som allerede i høj grad lever op til den nye fraværsbekendtgørelse.
 
Noget af det eleverne bl.a. er utilfredse med på andre skoler er reglen om, at man får 100% fravær for en time, hvis man kommer 2 minutter for sent. Vi har altid givet fravær, hvis elever kommer for sent. Vores timer består af 2 lektioner, hvorfor elevernes fravær noteres ved begyndelsen af 1. lektion og igen ved begyndelsen af 2. lektion. Der er således ikke noget nyt for eleverne i den måde vi fører fravær på.
 
Fraværsbekendtgørelsen betyder også, at vi skal følge op på, om eleverne afleverer deres skriftlige opgaver til tiden. De fleste afleverer naturligvis til tiden, og det er også bedst, da det ikke er sjovt at komme bagud med de mange afleveringsopgaver. Det kan virke stressende. 
 
For at hjælpe eleverne, har vi forskellige tiltag til, at de kan lave opgaverne og dermed også aflevere opgaverne til tiden. De arbejder bl.a. med opgaverne i timen, så de kan få hjælp af læreren. Der vil dog stadig være en del hjemmearbejde. Der er også lektiecafé i matematik hver mandag. Som noget nyt opretter vi et skriveværksted, hvor elever, der "når alle midler er brugt op", skal sidde og skrive de opgaver, de mangler. Man skal nemlig aflevere sine opgaver for at kunne blive indstillet til eksamen. 
 
Noget vi oplever, som har betydning for, at eleverne ikke altid får afleveret til tiden er, at de ikke altid er i stand til at prioritere deres tid, og måske bruger for meget tid på arbejde, venner eller andet - eller bare har svært ved at komme i gang. Det må I selvfølgelig gerne hjælpe dem med i det omfang i kan, da det til tider kan være svært at overskue de mange opgaver og lektier i gymnasiet. Læs evt. mere om vores fraværsregler her.

SRP-tid for 3.g'erne

Det er snart SRP-tid for 3.g'erme. SRP betyder studieretningsopgaven, og en opgave man skal skrive i sine studieretningsfag i 3.g. Eleverne har selv valgt emnet, og sammen med deres 2 vejledere fundet frem til, hvad deres opgave skal handle om.
 
SRP er en eksamensopgave, og karakteren på opgaven tæller dobbelt i det endelige karaktergennemsnit. Opgaven er derfor vigtig og kræver både fordybelse og tid. Eleverne skal således skrive ca. 20 sider. 
 
Opgaven udleveres onsdag den 5. december kl. 13:45. Herefter skal eleverne arbejde hjemme med opgaven de næste 14 dage. De har også mulighed for at arbejde på skolen eller på Ørestad bibliotek, hvor der vil være mulighed for vejledning hver dag frem til afleveringen den 19. december kl. 13:45. Mens biblioteket er frivilligt, er vejledningen med egne vejledere det ikke. Eleverne skal derfor møde op til vejledning med deres egne vejledere.
 
Hvis opgaven ikke afleveres (til tiden), vil den unge ikke kunne blive student til sommer.

Hvis man bliver syg i SRP skriveperioden

Hvis jeres barn bliver syg i løbet af SRP skriveperioden, skal de ringe til skolen og melde sig syge allerede om morgenen mellem kl. 8:00 - 9:00. Vi kræver en læge-erklæring, når eleverne sygemelder sig, hvilket vi skal, da SRP er en eksamen.
 
Hvis eleven er syg i kortere tid, forlænges skriveperioden. Hvis eleven derimod er syg i længere tid, skal eleven til en ny eksamen og dermed starte forfra med SRP på et tidspunkt i foråret.

Julehygge i december

På trods af at skolen tit kan føles en smule tom i december grundet SRP-skrivningen, så skal 1. og 2.g’erne selvfølgelig ikke snydes for julehygge.
 
Det kan være svært at holde koncentrationen, når juleferien nærmer sig, men når dagene forsødes en smule, oplever vi at eleverne hænger i, indtil de går på velfortjent ferie. December igennem står den derfor på adventskonkurrencer på Instagram, pakkekalender-spil i kantinen og julehygge i spisepauserne, for sådan noget skal der naturligvis være plads til.

En ny start for 1.g'erne

1.g'erne er nu kommet godt i gang i deres studieretningsklasser. For de fleste er det gået godt, men der er også elever, som synes at det kan være svært at skulle skifte klasse allerede efter 3 måneder. Det kan vi desværre ikke lave om på, men vi har forsøgt at gøre overgangen så god som muligt ved et introforløb. 
 
Ud over 1.g'erne har været på idrætstur arbejdes der også med OEG-Netværk, som handler om at skabe en god kultur i klassen.
 
Vi er i gang med at evaluere grundforløbet og overgangen til studieretningsklasserne, så vi kan finde ud af, om der eventuelt er noget vi kan gøre endnu bedre næste år.
 
Enkelte elever har et ønske om at skifte klasse/studieretning. Det er dog ikke alle, der har mulighed for at få opfyldt deres ønske. Det kræver nemlig, at der er plads i lige netop den studieretning, som eleven har et ønske om at skifte til.
 
For at det kan gå retfærdigt til, har vi et særligt system for, hvordan man kan ønske at skifte studieretning. Det kan I læse mere om i Elevhåndbogen under menu-punktet "procedure ved klasseskift i 1.g".

En aktiv udvalgskultur på Ørestad Gymnasium

 
På Ørestad gymnasium har vi en lang række af aktive elevudvalg. Eleverne bestemmer selv, hvilke udvalg de synes skal være på skolen, og hvad de har lyst til at arbejde med. Vi støtter meget op om denne udvalgskultur, da vi gerne vil uddanne eleverne til såkaldte changemakers. Dvs. en person, som er motiveret for at handle for det fælles bedste, og som vil hjælpe andre med at trives. 
 
Vi vil således gerne mere end ‘kun’ at stræbe efter at uddanne dygtige elever, der kan deres pensum og få høje karakterer. Vi vil også gerne uddanne eleverne til at turde gå forrest og tage ansvar og gøre en forskel i skolelivet, men også nationalt og internationalt plan. 
 
Udvalgene spænder således vidt. F.eks. har OD-udvalget (Operation Dagsværk) været i fuld gang i et par måneder med at arrangere og motivere skolens elever til at deltage i denne dag, hvor målet er at samle penge ind til unge i Grønland.
 
For nylig hold Gaming-udvalget en LAN aften. Hvad det gik ud på, kan I læse mere om her.
Frameld dig dette nyhedsbrev