Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Indblik: Nyhedsbrev til forældre

Ørestad Gymnasium
Som forældre modtager du vores nyhedsbrev, som vi kalder "Indblik". Her forsøger vi at holde forældre opdateret om, hvad der foregår på skolen, så det er lettere for dig at følge med i dit barns skolegang på gymnasiet.

Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her. 

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at sende os en mail.
 
Du kan se mere om, hvordan vi håndterer personlige oplysninger her på vores hjemmeside.

Med venlig hilsen
Suzette         og      Daniel
Uddannelseschef    Projektmedarbejder

Studieretningsklasserne i næste uge

Torsdag den 1. november skal 1.g'erne begynde i deres nye studieretningsklasse kl. 8.10. Det står ikke i lectio endnu, men der arbejdes på højtryk for at få de nye skemaer klar - forhåbentlig på fredag.

Vi vil gerne, at eleverne får en god start i deres nye klasser, og derfor vil der være et introforløb.

Eleverne skal allerede i første modul arbejde med OEG-netværk, som er et forløb, hvor man har fokus på klassekultur, så der kan blive et godt læringsmiljø i de nye klasser. 

Der vil desuden være et tværfagligt forløb på 3 dage, hvor der arbejdes med de nye studieretningsfag, så eleverne får et indblik i, hvad fagene går ud på, og hvad man kan arbejde med. 

Endelig skal alle klasser på en idrætstur. 

Idrætstur

I 1.g foregår nogle af idrætstimerne på en idrætshøjskole, og som led i introforløbet skal alle 1.'erne afsted på en idrætstur. 
 
Turen varer i 3 dage, og vil foregå i ugerne 45, 46 eller 47. Nogle af klasserne skal til Gerlev Idrætshøjskole, som ligger ved Slagelse, mens andre skal til idrætshøjskolen i Sønderborg. Det vil fremgå af skemaet, hvornår de enkelte klasser skal afsted. Alle rejser med DSB's skolerejser.
 
Ud over at skulle dyrke en masse sjov idræt, er turen også en social tur, hvor eleverne lærer hinanden bedre at kende, så der kan komme et godt socialt sammenhold i klasserne.
 
Turen er naturligvis obligatorisk, og eleverne vil få mere at vide af deres lærere, inden de skal afsted. 

Kan man skifte studieretningsklasse?

Vi har en særlig procedure for at kunne skifte klasse, når man først er placeret i de nye studieretningsklasser. Dette kan I læse om i Elevhåndbogen (se nederst i oversigten, hvor I kan finde "Procedure ved klasseskift i 1.g).

En reminder om Gør-en-forskel-dagen (OD-dag)

Onsdag den 7. november holder hele skolen "Gør en forskel dag". Det er den dag, hvor alle gymnasieelever vælger at deltage i Operation Dagsværk. Alle landets gymnasieelever arbejder på dagen frivilligt til fordel for et projekt i udviklingslandene. De, der vælger at hyre eleverne, skal betale 350 kr. for 5 timers arbejde.
 
Står I derfor og mangler et par hænder til en opgave derhjemme - eller måske på jeres arbejdsplads, har I mulighed for at hyre et par elever til opgaven. Kontakt Clara, hvis I er interesserede: 
 
Der kommer mere information om, hvordan I skal gøre, når vi nærmer os dagen. I kan eventuelt læse mere om Operations Dagsværk (OD-dagen) her.
Frameld dig dette nyhedsbrev