Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Indblik: Nyhedsbrev til forældre

Ørestad Gymnasium
Som forældre modtager du vores nyhedsbrev, som vi kalder "Indblik". Her forsøger vi at holde forældre opdateret om, hvad der foregår på skolen, så det er lettere for dig at følge med i dit barns skolegang på gymnasiet.

Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her. 

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at sende os en mail.
 
Du kan se mere om, hvordan vi håndterer personlige oplysninger her på vores hjemmeside.

Med venlig hilsen
Suzette         og      Daniel
Uddannelseschef    Projektmedarbejder

E-læringsdag den 10. oktober

Onsdag den 10. oktober holder vi e-læringdag for alle elever på skolen. Det betyder, at eleverne ikke skal møde på skolen den dag, men sidde hjemme og arbejde med fagene via deres computer. Skoledagen vil begynde som den plejer, dvs. kl. 8.10 og slutter efter 3. eller 4. modul afhængig af, hvor mange timer klasserne har netop den dag. Det betyder ikke, at undervisningen foregår uden en lærer. Læreren vil ligesom eleverne være online i hele modulet, så eleverne kan få hjælp ligesom i de almindelige timer.
 
Hvorfor egentlig e-læring?
Vi har på Ørestad Gymnasium som mål, at vi vil lære elevene at kunne agere fornuftligt i det digitale samfund. E-læring kan bidrage til, at eleverne får indsigt i, hvordan de bruger digitale teknologier i en skolemæssig sammenhæng, samt hvordan og hvornår teknologi kan understøtte arbejds- og læreprocesser. Og hvornår det ikke kan.
 
Samtidig kan e-læring være med til at udvikle elevernes evne til at kunne studere selvstændigt. Men det giver også mulighed for i højere grad at kunne skabe differentieret undervisning, således denne tilpasses den enkelte elevs behov.

Praktisk om e-læringsdagen

Hvordan sikrer vi, at eleverne deltager?
Lærerne holder øje med elevernes aktivitet i løbet af modulet. Der vil f.eks. være opgaver, videoer eller andet, som eleverne skal arbejde med. Eller det kan være, at de skal aflevere et produkt (en video, opgave eller andet). Hvorvidt eleverne har opfyldt kravene til at være til stede i modulet, vil være lærerens afgørelse baseret på elevens deltagelse.
 
Elever, der ikke har været deltagende, antager vi er syge, og de vil derfor få fravær som på en helt almindelig skoledag.
 
Hvis internettet ikke virker?
Så kan man f.eks. gå på det lokale biblioteket eller bruge sin telefon til at etablere netforbindelse.
 
Hvis det ikke er muligt at arbejde i ro hjemme?
I så fald kan eleven vælge at gå på det lokale bibiliotek.
 
Når e-læringsdagen er overstået, vil lærerne evaluere dagen i fællesskab, og klassens lærere vil tale sammen om elevernes deltagelse. Hvis det viser sig, at der er elever, som ikke er deltagende, vil de skulle sidde på skolen, næste gang vi holder e-læringsdag. 

Idræt er obligatorisk

Idræt er et obligatorisk fag, og alle elever skal møde omklædt og deltage aktivt i alle timerne, ellers får de fravær.  Skulle det uheldige ske, at din søn/datter f.eks forstuver eller brækker et ben, kan vi give fritagelse for en periode med relevant dokumentation som lægeerklæring, operationsindkaldelse, mm.  Elever kan ikke fritages på grund af religiøse årsager, men undervisningen tilrettelægges på en måde, der tager hensyn til elevens religiøse overbevisning. 
 
I 1.g er der i løbet af året idrætsture. Det betyder, at eleverne skal på en idrætshøjskole, hvor de skal have idræt hele dagen. Disse ture er også obligatoriske, med mindre eleven selvfølgelig er blevet syg. 
 
Vi oplever desværre, at enkelte elever fravælger at tage med på disse ture. Hvis jeres barn giver udtryk for, ikke at have lyst til at deltage i disse ture, vil vi gerne opfordre jer til at hjælpe dem med at komme afsted. Ud over at få lov til at dyrke en masse idræt, er turene også gode for klassens sociale sammenhold. I er selvfølgelig velkomne til at kontakte os, hvis I har spørgsmål eller brug for anden hjælp.

Hjælpemuligheder

 
For at alle skal have lige gode muligheder for at gennemføre gymnasiet, har vi en række tilbud om hjælp til elever med udfordringer. Vores støttemuligheder er følgende:
  • Læse og skrivevejlederne hjælper elever, der har behov for at blive bedre til at læse og skrive.
  • Matematikvejlederne hjælper elever, der har behov for at knække koden til matematik.
  • Via en studievejleder kan en elev får tildelt en mentor, som hjælper med at få struktur på skoledagen. 
  • Studievejledningen hjælper med problemer i forbindelse med fravær, sygdom, personlige forhold, eksamensangst, mm.
  • Studievalg København vejleder elever i de videre uddannelsesmuligheder efter gymnasiet. 
I er naturligvis velkomne til at kontakte skolen, hvis I har bekymringer i forhold til jeres barns skolegang. Dog må vi kun udtale os, hvis eleven er under 18 år. I kan læse mere i Elevhåndbogen.
 

Udvalgscafé og mulighed for nye venner

Den 11. september havde vi udvalgscafé på skolen. Det er en begivenhed, hvor alle skolens elevudvalg får lejlighed til at fortælle de nye elever, men også 2. og 3.g'erne om, hvad deres udvalg laver. Eleverne kan herefter vælge at være med i et - eller flere af disse udvalg, hvis de har lyst.
 
På Ørestad Gymnasium har vi en aktiv elevkultur med 15 elevudvalg. Lige fra en filmklub, LGBT+, OEGrøn og Gaming. Ideen med udvalgene er selvfølgelig at have det sjovt sammen med andre uden for skoletiden. Det giver også mulighed for nye venner, samtidig med at man er sammen om noget man har en fælles interesse for. 
 
Vi understøtter i høj grad en aktiv elevkultur, da det giver et godt socialt miljø på skolen, men det bidrager også til, at de unge kan tilegne sig både personlige og sociale kompetencer, som det kan være svært at arbejde med i undervisningen.

SRP er i gang for 3.g'erne

I 3.g skal eleverne lave en stor skriftlig opgave; studieretningsprojektet (SRP). Eleverne er allerede i gang med at forberede opgaven, idet de har valgt hvilke to fag, de vil skrive opgaven i. I næste uge vil der være vejledning med to faglærere i de fag, som eleven skal skrive opgaven i. 
 
Selv om opgaven først skal skrives til december, er der en del forberedelse inden, da eleverne forud for skriveperioden skal have fundet og læst en del materiale, således de selv er i stand til at formulere den problemstilling, som de vil arbejde med. 
 
SRP er en eksamensopgave, og karakteren tæller dobbelt i det endelige eksamensgennemsnit. Læs eventuelt mere om SRP i Elevhåndbogen.

Vores morgensamling er digital

På Ørestad Gymnasium har vi 1 gang om måneden "Samling". Det er vores digitale udgave af morgensamlinger, hvor eleverne får nyheder om stort og småt. I denne her uge handlede samlingen bl.a. om SRP og Sundhedstjek.
 
Samlingen er produceret af skolens egne elever. De sammensætter selv programmet samt laver selv TV-udsendelsen (med hjælp fra et par mediefagslærere). 
 
I har også mulighed for at se samlingen, hvis I skulle have lyst. I kan se den her.

OEG gør en forskel dag den 7. november

Onsdag den 7. november holder hele skolen "Gør en forskel dag". Det er den dag, hvor alle gymnasieelever vælger at deltage i Operation Dagsværk. Alle landets gymnasieelever arbejder på dagen frivilligt til fordel for et projekt i udviklingslandene. De, der vælger at hyre eleverne, skal betale 350 kr. for 5 timers arbejde.
 
Står I derfor og mangler et par hænder til en opgave derhjemme - eller måske på jeres arbejdsplads, har I mulighed for at hyre et par elever til opgaven.
 
Der kommer mere information om, hvordan I skal gøre, når vi nærmer os dagen. I kan eventuelt læse mere om Operations Dagsværk (OD-dagen) her.
Frameld dig dette nyhedsbrev