Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Indblik: Nyhedsbrev til forældre

Ørestad Gymnasium
Som forældre modtager du vores nyhedsbrev, som vi kalder "Indblik". Her forsøger vi at holde forældre opdateret om, hvad der foregår på skolen, så det er lettere for dig at følge med i dit barns skolegang på gymnasiet.

Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her. 

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at sende os en mail.
 
Du kan se mere om, hvordan vi håndterer personlige oplysninger her på vores hjemmeside.

Med venlig hilsen
Suzette        og       Daniel
Uddannelseschef    Projektmedarbejder

Elevsamtaler den 2., 3. og 4. oktober

Der sker mange ting i grundforløbet, og vi nærmer os oktober, hvor eleverne skal vælge den ønskede studieretning, der vil definere resten af gymnasietiden. Forud for studieretningsvalget skal eleverne til en elevsamtale sammen med jer, men også udarbejde en studievalgsportfolio samt til test i bl.a. matematik.
 
For at gøre det overskueligt kommer her en række informationer og vigtige datoer.
 
Er du i tvivl eller har spørgsmål, kan du altid kontakte skolens administration: T: +45 8230 2222 / M: mail@adm.oegnet.dk

Tilmeld jer samtalen

Tilmelding til elevsamtalen er åben nu og kan findes på Lectios forside. Deadline for tilmelding er fredag den 21. september.
 
Samtalerne er placeret den 2., 3. og 4. oktober fra kl. 14 til 18. Dagene kan dog være forskellige fra klasse til klasse. Der er sat et kvarter af til hver samtale. Skolen kan desværre ikke garantere, at alle får den ønskede tid opfyldt. 
 
Der vil være studievejledere og ledere til stede på skolen, som kan svare på uddybende spørgsmål, som eventuelt ikke kan nås på de 15 minutter.
 
Eleven har en studievalgsportfolio, der skal udfyldes før elevsamtalen. Deadline for dette er fredag 29. september.
 
En studievalgsportfolio er elevens egne reflektioner over faginteresser, studievaner og tanker om videregående uddannelse. Studievalgsportfolioen ligger som en opgave på lectio. Lærerne laver en faglig vurdering af eleven forud for elevsamtalen, som er baseret på bl.a. matematikscreeningen, AP-testen men også elevens deltagelse i undervisningen.

Valg af studieretning

Sidste frist for valg af studieretning er fredag den 5. oktober. Det er umiddelbart efter elevsamtalen. Valget foregår i lectio.
 
I nogle af de samfundsfaglige studieretninger er det muligt at vælge et særligt fokus. Hvis eleven ønsker et særligt fokus, skal det skrives i notefeltet. I kan læse mere om disse på vores hjemmeside.
 
Skolen vil naturligvis forsøge at opfylde så mange ønsker som muligt, men vi kan ikke garantere, at alle kan få deres 1. prioritet opfyldt. Der kan således godt være 36 elever, som vælger den samme studieretning, men da vi ikke opretter klasser med mere end 32 elever, vil 4 elever skulle have deres 2. prioritet. Ligeledes oprettes studieretninger kun, hvis der er tilstrækkelig mange elever til at kunne danne en klasse.

Obligatoriske test i grundforløbet

Den 27. september skal eleverne til en obligatorisk matematikscreening (test). Testens resultat medtænkes i dialogen med eleven om valg af studieretning.
 
En obligatorisk midtvejstest i AP (Almen sprogforståelse) afholdes også i samme uge som matematikscreening (uge 39), som er en prøve i grammatik og sprogforståelse. Denne tests resultat medtænkes ligeledes i dialogen med eleven om valg af studieretning.
 
Testen i matematik og AP er udelukkende vejledende. Det betyder, at disse test ikke i sig selv er afgørende for, i hvilket omfang eleven er gymnasieegnet, men en del af det samlede billede.
 
De endelige prøver i AP og NV finder sted efter elevsamtalen, og begge prøvers karakter vil komme til at stå på elevens eksamensbevis.

De nye studieretningsklasser fra november

Første dag i den nye studieretningsklasse er torsdag den 1. november.
 
I forbindelse med opstarten i de nye studieretningsklasser vil der være et introforløb, så eleverne lærer deres nye klassekammerater at kende. Alle klasser skal således på en idrætstur (med overnatning) i begyndelsen af november, så klasserne rystes sammen. Der gennemføres desuden en række "OEG-netværksaktiviteter", som bl.a. handler om at være i faste makkerpar og grupper samt tale om klassekulturen, så der skabes et godt læringsmiljø i klassen. 

E-læringsdag den 10. oktober

Onsdag den 10. oktober holder hele skolen en e-læringsdag. Det betyder, at alle elever skal sidde hjemme og modtage undervisning via deres computer. Eleverne skal stadig have de timer, som står i deres skema. Timerne er blot virtuelle i stedet.
 
E-læringsdagen skal bidrage til, at vi udvikler nye arbejdsformer og undervisningsmetoder. Det giver bl.a. mulighed for variation i undervisningen, men også at bruge andre metoder, end de der typisk finder sted i et klasserum. 
Frameld dig dette nyhedsbrev