Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Indblik: Nyhedsbrev til forældre

Ørestad Gymnasium
Som forældre modtager du vores nyhedsbrev, som vi kalder "Indblik". Her forsøger vi at holde forældre opdateret om, hvad der foregår på skolen, så det er lettere for dig at følge med i dit barns skolegang på gymnasiet.

Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her. 

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at sende os en mail.
 
Du kan se mere om, hvordan vi håndterer personlige oplysninger her på vores hjemmeside.

Med venlig hilsen
Suzette
Uddannelseschef

Første skoledag

 
I mandags mødte 479 nye 1.g'ere til deres første skoledag på Ørestad Gymnasium. De blev først budt velkommen af rektor Jonas Lindelof og den ene elevrådsformand Sofie Spies. Herefter gik de nye elever ud i deres klasser sammen med deres klasselærere og tutorer, der havde planlagt en række aktiviteter.
 
Der blev bl.a. leget navnelege, vist rundt på skolen og talt om OEG Netværk, som er et program for alle 1.g'ere, der har til mål at sikre god skolestart og trivsel i klasserne. Kl. 13:30 drog alle de nye elever sammen med de "gamle" elever til idrætsalen for at høre Katinka spille, synge og fortælle.
 
Til de af jer, der ikke skulle kende Katinka, så er det en dansk rockpopkvartet, som blev dannet i 2012. Katinka er populær blandt unge, da hun bl.a. synger om, hvordan det kan være svært at passe ind.

Vi har brug for jeres samtykkeerklæring

Den 25. maj i år trådte den nye persondatalov i kraft. Det betyder, at vi skal indhente samtykke fra jer, når vi behandler personlige oplysninger. Mange har allerede afleveret, men vi mangler stadig en del. 
 
Hvis vi ikke får jeres og jeres børns samtykkeerklæring, betyder det bl.a., at vi ikke kan udstede et studiekort, da der er et foto på. Kortet bruges både som adgangskort til Mediebyen, men også som ID til skolens fester.
 
Hvis I endnu ikke har afleveret samtykkeerklæringen, skal jeres børn logge på Gymbetaling for at udfylde samtykkeerklæringen med deres Nem-iD. Det er vigtigt, at det er jeres børn, der logger på.
 
Dog er det sådan, at så længe jeres barn er under 18 år, skal I efterfølgende logge ind i Gymbetaling, for at godkende det samtykke, som jeres barn har givet. Samtykket er ikke gyldigt, før I har godkendt det.
 
Læs mere om samtykke på vores hjemmeside.
 

Brugerbetaling

Der er en række udgifter i skoletiden, som skolen ikke betaler. Der er f.eks. udgifter til introturen, ekskursioner eller teaterture. For at gøre det så let som muligt, har Ørestad Gymnasium en ordning, hvor man én gang om året indbetaler et fast beløb pr. skoleår til at dække disse udgifter. På den måde skal småbeløb ikke betales hver for sig.
 
De fleste af jer har allerede betalt, men der mangler enkelte endnu. 
 
Det er jeres børn, der skal logge på Gymbetaling i forbindelse med brugerbetaling. Hvis ikke det er deres Nem-ID, vil betalingen ikke gå igennem.
 
I kan dog først lave brugerbetalingen, når samtykkeerklæringen er udfyldt, så det er vigtigt, at I gør det i denne rækkefølge.
 

Puttefest i Dyrehaven

Hvert år tager op til 10.000 gymnasieelever fra Københavnsområdet til "puttefest" i Dyrehaven. Det forlyder i år, at det vil komme til at foregå fredag den 17. august efter skoletid.
 
Det er vigtigt at understrege, at det ikke er en fest, vi som skole har ansvar for. Det er en privat fest, og de unge tager derfor i Dyrehaven på eget initiativ og uden opsyn af lærere.
 
Vi vil anbefale, at I taler med jeres børn, hvis de vælger at tage i Dyrehaven. Der er samaritter, politi og natteravne til stede, men det kan også være en god idé, at de unge sørger for at have en aftale med en ven, som de kan følges med.

Orientering om valg af studieretning

Lige nu har jeres barn travlt med at finde sig til rette i sin nye klasse og på gymnasiet i det hele taget. Men allerede nu skal 1.g'erne begynde at overveje og tage stilling til, hvilke studieretninger de kunne tænke sig at blive introduceret til, så vi kan planlægge dagene, der foregår den 12. og 13. september. Eleverne får i de kommende dage et skema, som de skal udfylde - senest den 24. august.
 
Alle 1.g'ere skal vælge at høre om 3 studieretninger, og kun to af disse må være inden for samme hovedområde. Dvs. de kan kun vælge at høre om f.eks. 2 forskellige naturvidenskabelige studieretninger. Det tredje ønske skal så være noget andet - f.eks. en samfundsvidenskabelig studieretning.
 
Det endelige valg af studieretning er den 5. oktober. 
 
Eleverne skal også vælge valgfag, men dette vil først ske efter eleverne har valgt studieretning. Vær dog opmærksom på, at der kan være begrænsninger i, hvilke valgfag man kan få i de forskellige studieretninger.
 

Adgangskortet

Bemærk, at der i tilknytning til beskrivelsen af studieretninger på vores hjemmeside er et link til, hvilke valgfag man kan få, men også "Adgangskortet", som viser, hvilke uddannelsesmuligheder studieretningen giver mulighed for.

Idrætsdag og introfest

Fredag den 31. august holder Ørestad Gymnasium traditionen tro idrætsdag - eller OEG-Games, som vi kalder det.
 
Efter en festlig fælles opvarmning, dyster klasserne mod hinanden i en række sjove discipliner. Hver klasse klæder sig ud efter et særligt tema, som klassen i fællesskab bliver enige om. Det kan være alt fra julemænd til gangstere. OEG-games foregår både udenfor og indenfor, og det gennemføres uanset vejret.
 
Om aften er der introfest. Man skal købe billet til festen og for at deltage, skal man også have et studiekort. Derfor er jeres og jeres barns samtykkeerklæring vigtig.
 
Til skolens fester er der vagter i indgangen for at sikre tryghed til festerne. Der er også lærere til stede. Læs evt. mere her.

Hvor kan jeg se mit barns skema?

OEG bruger Lectio til skema, afleveringer, fravær osv. Du kan altid se dit barns skema her.

Vil du også følge dit barns fravær, karakterer osv., må du bede dit barn om at dele sin adgangskode med dig
Frameld dig dette nyhedsbrev