Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Velkommen til Indblik

- Nyhedsbrevet til forældre på Ørestad Gymnasium
 
I Indblik kan du holde dig opdateret om livet for elever her på OEG. Her vil vi skrive nyttig viden og praktisk info om arrangementer, betaling, studieture, etc. Derfor opfordrer vi til, at du læser nyhedsbrevet. 

Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her. På vores hjemmeside har vi samlet mere information til forældre. 

Rigtig god læselyst,
Suzette og Louise
Uddannelseschef og kommunikationsmedarbejder

Rektor stopper

Allan, der har været rektor for Ørestad Gymansium siden skolen blev grundlagt, har valgt at stoppe i sin stilling. Allan er blevet headhuntet til en ny stilling som direktør på en skole, der skal åbne i Indien. Skolen er skabt med forbillede bl.a. i Ørestad. Det er en spændende stilling, og vi ønsker Allan alt godt fremover.
 
For vores elever er det lidt trist, da Allan på alle måder har været en stærk figur, der har haft betydning for rigtig mange af vores elever. For Allan er det ligeledes vemodigt at sige farvel, fordi eleverne på Ørestad betyder meget for ham.
 
Eleverne vil få lejlighed til at sige farvel til Allan ved et arrangement kun for eleverne torsdag d. 26 april.

Vi inviterer til Asta film-festival

Traditionen tro afholder vi igen i år ASTA filmfestival i Nordisk films biograf i Fields. 
Forældre er meget velkomne ved arrangmentet. Billetter kan købes i kantinen i ugen op til ASTA. Billetterne koster 20 kr.
 
Festivalen finder sted onsdag d. 9. maj kl 19:00. Dørene åbens kl. 18:45.
 
Ved ASTA bliver årets medieproduktioner honoreret, og eleverne får lov til at fremvise, hvad de har lavet.
 
Se sidste års vinder ved at følge linket
Vi håber at se rigtig mange af jer.

3.gerne skal aflevere AT-synopsis efter påske

Alle 3.g-elever skal aflevere synopsis til AT-eksamen umiddelbart efter påske. AT-eksamen er en obligatorisk eksamen, som alle elever i hele landet skal til. Afleveringstidspunktet ligger fast fra undervisningsministeriets side - den seneste mulige afleveringsdag er d. 3. april, og det er her vores elever afleverer deres synopsis. 
 
Offentliggørelsen af årets AT-emne ligger også fast for alle institutioner i hele landet. 
 
For at få det bedste mulige resultat til den endelige eksamen til sommer er det anbefalesesværdigt, at jeres børn bruger kræfter på at få arbejdet med synopsisen, da den danner grundlaget for eksaminationen til sommer. I kan altså støtte jeres barn ved at hjælpe med at få tid til at arbejde med synopsisen.
 
Ørestad bibliotek kan med fordel bruges i forbindelse med synopsisskrivningen, da der er gode folk og kræfter, der kan hjælpe og vejlede her på falderebet.

Forældrearrangement om digital dannelse

Onsdag d. 26. februar havde vi et forældrearragement med fokus på digital dannelse. Det var et rigtig fint arrangement, hvor vi havde besøg af Lykke Møller Christensen, der er forfatter og journalist. Lykke har specialiseret sig i unge og deres brug af digitale medier. Lykke lovede os materiale med konkrete spørgsmål, man kan stille som forældre. Vi har desværre endu ikke modtaget materialet, men lige så snart vi har det - vil vi gøre det tilgængeligt for jer.

Flot ansøgertal

Vi har haft et helt utroligt flot ansøgertal i år. Skolen oplevede sidste år et fald i ansøgere, men i år har vi fået 100 flere ansøgninger end sidste år. Det er vi meget glade for. Vi kan i meget høj grad takke vores elever for det flotte ansøgertale, da eleverne er fantastisk dygtige til at fortælle om deres skole. 
 
Vi har fået mere end 500 ansøgninger. Det er meget flot, og det gør os til et af Københavns mest søgte gymnasier.

Lockout og strejke

 
Ørestad Gymnasium og ikke udtaget til strejke, men hvis den store lockout rammer os, vil skolen være berørt, idet lærerne vil være lockoutet. 
Vi ved endnu ikke hvor det lander, men, hvis lockouten skulle blive en realitet, så kan i følge med på vores hjemmeside, hvor vi vil holde jer opdateret. 
 

Billeder fra dejlige studieture

 

Vores 2.gere har været på studietur. Her ses lidt billeder fra nogle af turene. 

🐥🌸Rigtig god påskeferie🐥🌸


Suzette (uddannelseschef) og Louise (kommunikation) 
 
Har du spørgsmål eller kommentarer til Indblik, er du velkommen til at sende os en mail.
Frameld dig dette nyhedsbrev