Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Velkommen til Indblik

- Nyhedsbrevet til forældre på Ørestad Gymnasium
 
Indblik kan du holde dig opdateret om livet for elever her på OEG. Her vil vi skrive nyttig viden og praktisk info om arrangementer, betaling, studieture, etc. Derfor opfordrer vi til, at du læser nyhedsbrevet. 

Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her. På vores hjemmeside har vi samlet mere information til forældre. 

Rigtig god læselyst,
Suzette og Louise
Uddannelseschef og kommunikationsmedarbejder

Vellykket Åbent Hus-aften

Vi havde rigtig mange gæster på besøg til Åbent Hus. Her kunne kommende elever og forældre få et indtryk af, hvordan det er at gå på Ørestad Gymansium.
 
Vores elever - jeres børn - leverede en blændende indsats. Vi havde små 300 elever til at hjæpe os med at tage imod de kommende elever. Der var guidede elevture, engagerede elever, der præsenterede studieretninger og fag, elever der spillede god musik, elever, der sendte live, elever, der fortalte om gymnasiet i et talskshow. Og meget meget mere.
 
Det var fantastisk at se så mange i gang, og vi kan vi være stolte af dem, fordi de med smil og varme tager imod kommende nervøse elever.
 
Så tusind tak til dem for det!
Kender I nogen, som overvejer at begynde i gymnasiet efter sommerferien? I må meget gerne anbefale Ørestad Gymnasium.

Der går rygter om, at det kan være svært at komme på Ørestad Gymnasium. Men da vi gennem de sidste år har udvidet kapaciteten, har vi skabt plads til flere elever. Det budskab må I naturligvis gerne hjælpe os med at sprede.
 
Man kan læse meget mere på vores facebook-side, og på skolens hjemmeside.
 
 

Forældremøde onsdag den 21. februar

Vi vil meget gerne invitere alle forældre til elever i 1.g til et forældremøde under overskriften Digital Dannelse. Det er et emne der ligger os meget på sinde, og det er ganske aktuelt. 
 
Vores idé med temaet er, at vi kan få nogle redskaber til at tale om fornuftig adfærd i en digitaliseret verden. Som skole er det vores opgave at danne eleverne til den verden de skal møde efter gymnasiet. På samme måde er det en vigtig del af forældreopgaven at støtte sit barn i den rette digitale adfærd.
 
Vi har derfor inviteret Lykke Møller Kristensen, der er ekspert i sociale medier, journalist til at komme og holde foredrag. Vi fortæller også lidt om, hvad vi gøre her på skolen, for at gøre eleverne digitalt dannede.
 
Forældremødet finder sted tirsdag d. 21 februar kl 17. Så sæt allerede nu kryds i kalenderen

Fint besøg af klog på sprog

Den 19. januar havede vi besøg af P1 radioprgrammet "Klog på sprog", der havde lånt mulitsalen til optagelse af programmet. 
 
I programmet blev årets ord kåret. Tre klasser deltog som publikum og fik lov til at være med til at bestemme, hvilke ord, der skulle være med i opløbet om titlen som årets ord.
 
Blandt ordene var bl.a. Kvotekonge, disruption, bitcoin #metoo og mange andre. 
 
Hvert medlem af panelet havde desuden et ord, som de fik lov til at få med på listen, hvis publikum (eleverne) bakkede det op. 
Tine Gøtzsche, medlem af dommerpanelet, valgte at få kvindelandetsholdet med på listen over vigtige ord i opløbet. 
 
Meget overraskende var det netop "kvindelandsholdet", der endte med at vinde titlen som årets ord 2017.
 
Panelet bestod af:
Vært: Adrian Lloyd Hughes, Sabine Kirchmeier, direktør i Dansk Sprognævn Henrik Lorentzen, seniorredaktør hos Det Danske Sprog- og Litteraturnævn Jens Philip Yazdani, debattør og formand for Danske Gymansieelevers Sammenslutning samt Tine Gøtzsche, journalist hos DR Nyheder.
 
Fra Ørestad deltog klasserne: 1c, 1d og 3f
TV2-nyhederne dækkede Begivenheden.

Indsamlingscafé og Fest

 
 
Skolens mange elevbårne udvalg har afholdt en indsamlingscafé, der støtter Danmarksindsamlingen. Caféen fandt sted onsdag d. 24. januar. Der var konkurrencer og en masse aktiviteter, og caféen var alkohol-fri.
 
Det er dejligt, at vores udvalg kan stable disse arrangelenter på benene. til glæde og gavn. Det lykkedes at indsamle 4500 til Danmarksindsamlingen. Sådan!
 
OEG-event har desuden planlagt Ipod battelfesten. Det er et sjovt event med god stemning. Denne fest støtter også Danmarksindsamlingen. OEG-event støtter selv Indsamlingen med 10.000, og vil meget gerne slå de andre gymnasier, der er med i konkurrencen. Følg med i konkurrencen her. 
 
 
Retningslinjer i forbindelse med fester
Vi vil gerne have fester, der er sjove, og hvor eleverne har det rart og føler sig trygge og godt tilpas. 
 
Vi er optagede af, at vores elever lærer at have et ansvarligt forhold til indtag af alkohol. Derfor har vi klare retningslinjer, der skal hjælpe alle til at have en god fest. For os er det vigtigt at tale med vores elever om at passe på hinanden.
 
I kan støtte jeres børn ved at tale med dem om at drikke alkohol med fornuft. Det er en stor hjælp, hvis I hjælper de unge med at få nok at spise inden festen, og at holde øje med, at d de ikke bliver for fulde. Hvis elever møder meget berusede op til festen, bliver de enten sendt hjem eller vi ringer efter jer.
 
Festen begynder kl. 20 og slutter kl 00.30
 
I kan læse meget mere om fester og retningslinjer i elevhåndbogen.
 

Har I tjek på forsikringen til studieturen?

 
Når eleverne i 2.g og 3.g tager af sted på studietur og sprogrejse, er det jeres egen private forsikring, der skal dække ved tyveri eller sygdom på turen. Hvis I ikke har en helårsrejseforsikring, kan I tegne en rejseforsikring hos et forsikringsselskab. 
 
Det er også vigtigt, at eleven har det blå sygesikringskort med på turen, da det gule sygesikringskort ikke dækker uden for Danmark. Det tager 2-3 uger at få lavet kortet.
 
Generelt om turen

Er du som 1.g-forælder interesseret i at læse mere om studietur og sprogrejse, så læs mere her under 'Studietur'

Det er nødvendigt, at eleven har lommepenge med på turen, da der undervejs på turen kommer udgifter til mad, drikke og andre småting, der ikke er betalt på forhånd.

Rejsen er en udflugt i skoleregi, og derfor er det ikke tilladt at drikke alkohol på turen.

AT på skoleskemaet

I denne uge går det løs med AT-eksamenforløbet for 3.g'erne. AT (Almen Studieforberedelse) er en obligatorisk eksamen for 3.g'erene, og alle skal derfor til denne eksamen til sommer.
 
Det særlige ved AT-eksamen er, at det er en tværfaglig eksamen, der skal kombinere to forskellige fag til at belyse et emne eller tema. Eleverne skal demonstrere, at de er i stand til at bringe viden fra forskellige fagområder i spil til opgaveløsningen. 
 
AT er synopsiseksamen, hvor eleverne bruger tid på at skrive en synopsis - det arbejde er allerede i gang nu, hvor eleverne skal overveje emner og fag. Til sommer skal eleverne til en mundtlig eksamen, der tager udgangspunkt i den skriftlige opgave (synopsis), som de har afleveret forinden.
 
Frameld dig dette nyhedsbrev