Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Velkommen til Indblik

- Nyhedsbrevet til forældre på Ørestad Gymnasium
 
Indblik udkommer ca. en gang om måneden i skoleåret. Her kan du holder dig opdateret om livet for elever her på skolen, og vi vil skrive praktisk info om arrangementer, betaling, studieture, osv. 
 
Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her

På vores hjemmeside har vi samlet mere information til forældre. 

Rigtig god læselyst,

Suzette og Rikke
Uddannelseschef og kommunikationsmedarbejder 

OEG gjorde en forskel

Vores årlige 'OEG Gør en forskel'-dag blev afholdt 8. november 2017 med stor succes. 

Her var skoleskemaet ryddet en hel dag til fordel for frivillige projekter efter eget valg. I stedet for undervisning skulle skolens elever ud og gøre en forskel for andre. 
 
Det var der mange, der fik gavn af. Eleverne spredte glæde på plejehjem og i børnehaver, uddelte mad og smil til hjemløse, samlede skrald på Amager Strand, solgte kager for Kræftens Bekæmpelse, donerede tøj til flygtninge, osv. 

Changemaker-vision
– Vores Changemaker-vision går ud på, at vi vil uddanne elever, der, udover den teoretiske viden, som man får i gymnasiet, lærer at tage ansvar og gøre en forskel for andre. Vi lægger vægt på at uddanne elever med selvtillid og sociale kompetencer, der ikke bare tænker, men vil handle og gøre en forskel. Det behøver ikke 'kun' være store ting, der forandrer verden, men også det helt nære, og derfor er ‘OEG Gør en forskel-dagen’ så vigtig for os, forklarer rektor Allan Kjær Andersen.
 
En del af opgaven var, at alle klasserne selv skulle finde ud af, hvor de ville give en hjælpende hånd og dernæst kontakte steder for at komme derud. Og det gjorde, at OEGs elever nåede vidt omkring. En lang række elever valgte også at donere deres arbejdskraft til Operation Dagsværk, hvis formål i år er fattige unge i Bangladesh.
 
Se elevernes egne fotos fra OEG Gør en forskel-dagen på Facebook her 
 

STOR NYHED! Unik studieretning med Mediefag A

Ørestad Gymnasium tilbyder nu, som ét ud af to gymnasier i Danmark, mediefag på landets højeste niveau – nemlig på A-niveau. Det giver nye og endnu bedre muligheder for fordybelse i film og andre medier.

Det er med stor glæde, at Ørestad Gymnasium (OEG) nu har fået tilladelse af ministeriet til at udbyde Mediefag A fra skolestart 2018, som eneste gymnasium i vores fordelingsområde.

På landsplan er der kun ét andet gymnasium, der også har Mediefag A på skemaet, og Ørestad er de eneste, der kan tilbyde den unikke studieretning Mediefag A – Engelsk A. 

– Vi er glade for, at vi på den måde kan styrke den stærke medieprofil, vi altid har haft. Nu kan vi med Mediefag A give vores elever det bedst mulige udgangspunkt for at kvalificere sig til de bedste videregående uddannelser inden for medieområdet. Og kombineret med Engelsk A giver det studieretningen et vigtigt, internationalt perspektiv. siger rektor Allan Kjær Andersen.

Alle medieinteresserede elever kan søge ind på OEG

Med den nye studieretning vil det sige, at alle elever med en særlig interesse i mediefag, som ønsker at have det på landets højeste niveau, kan få det her, hvis de søger ind på Ørestad Gymnasium – også selv om de ikke bor lige i nærheden. Derfor opfordrer rektor alle til at søge ind, hvis de vil have mediefag på højeste niveau.

I må meget gerne dele den glædelige nyhed med andre forældre - og elever, der skal vælge gymnasium til næste år. 

Ørestad Gymnasium har altid haft en stærk medieprofil, et miljø med tradition for mange medieklasser og nyt film- og tv-udstyr i den store, nye bygning Mediebyen, der ligger i direkte forbindelse med biografen i Field’s. Her laves der live-tv i studiet, og der er nyt kameraudstyr til rådighed til mediefagseleverne. 

Udsolgt til årets Multiforestilling 'Elsker, elsker ikke'

Foto: Julie Medom Christensen, 3.o. Se flere fotos fra premieren her

En stor tak til alle jer, der kom forbi og så OEGs store Multiforestilling 'Elsker, elsker ikke'.

Alle tre aftener fra 15-17. november spillede forestillingen for fulde huse, og alle billetter var udsolgt. Og selvfølgelig en stor tak til de knapt 100 engagerede elever og tre lærere, der knoklede for at få Multiforestillingen op at stå. 

Læs anmeldelsen her
 
Hvis man gik glip af den flotte forestilling, er det stadig muligt at se den. Vi live-streamede fredagens show, som kan ses her: 

Stort tillykke til tre dygtige elever 🥇 🎈

 
Vi er meget glade for og stolte over, at vores tre elever fra OEG, Andreas, Josephine og Ida fra 3.i, i november har vundet 1.præmien og 10.000 kr. i Geoforums konkurrence for gymnasieelever. 

Konkurrencen fandt sted i Aalborg, hvor de tre elever skulle fremlægge deres forslag til en ny nationalpark i Danmark for et dommerpanel og en masse professionelle geodata fagfolk. 

Deres forslag var at omdanne Vestamager til ny nationalpark for at bevare oprindelig natur og gøre Vestamager tilgængelig for en masse mennesker.

Det gav dem altså en 1.plads i konkurrencen, som var for alle landets gymnasieelever.  
 

Betaling til studietur

 
For mange 2.g og 3.g-elever er der snart frist for endnu en indbetaling til sprogrejse og studietur. 

Datoerne varierer fra klasse til klasse og er meldt ud til eleverne.

Er I i tvivl, kan I kontakte klasselæreren.  
 

3.g: Det er SRP- tid

SRP er en stor skriftlig opgave i 3.g
Nu starter 3.g'erne for alvor på deres SRP, som kommer til at fylde alt for eleverne de næste to uger. 

Studieretningsprojektet (SRP) er en eksamen i 3.g, der varer 14 dage. Eleverne skriver en opgave på ca. 20 sider og bruger deres viden fra to forskellige fag.
 
Hver elev har to vejledere, og der er desuden mulighed for at arbejde i skolens skrivecamp i de 14 dage, hvor opgaven skal skrives.
 
Problemformuleringen udleveres på gymnasiet d. 5. december. Opgaven skal uploades i Lectio senest den 19. december kl. 12:00, hvis eleven skal blive student til sommer.
 

Globale Gymnasier

Ørestad Gymnasium var fredag 24. november vært for en stor konference, arrangeret af netværket Globale Gymnasier.

Arrangementet blev afholdt i Mediebyen for 119 inviterede deltagere og varede hele dagen med fuldt program. 

SRP er en stor skriftlig opgave i 3.g
SRP er en stor skriftlig opgave i 3.g


Der var taler fra bl.a. Margrethe Vestager, konkurrencekommissær i EU, som fortalte alle deltagerne om værdien af globale kompetencer i den verden, der møder eleverne.

Andre talere inkluderede Lars Barteit, OECD og Stine Vrang Elias, Tænketanken DEA m.fl., som var inviteret til at sætte globale kompetencer i perspektiv. 

 

På konferencen blev rejst en række spørgsmål, som deltagerne skulle arbejde med i workshops:

  • Hvad betyder globale kompetencer?
  • Hvilke globale kompetencer har aftagere af gymnasieelever brug for, at de lærer?
  • Hvorfor er der behov for, at gymnasieelever tilegner sig globale kompetencer?

Globale Gymnasier er et netværk af gymnasieskoler, som OEG er med i, der har forpligtet sig til at arbejde med uddannelse og dannelse i et globalt perspektiv, fordi vi mener, globalisering er et grundvilkår for vores elever. Med den nye gymnasiereform har globale kompetencer sammen med karriere-, digitale og innovative kompetencer fået en central plads i styrkelsen af almendannelsen.

Læs mere på www.globalegymnasier.dk 


På vores populære studieretning Samfundsfag A - Engelsk A tilbyder vi en valgfagspakke med globalisering. Læs mere her. 

 
Har du spørgsmål eller kommentarer til Indblik, er du velkommen til at sende os en mail.
Frameld dig dette nyhedsbrev