Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser
 
Velkommen til Indblik - Nyhedsbrevet til forældre på Ørestad Gymnasium.
 
Vi sender Indblik ud ca. en gang om måneden i skoleåret.
 
Her skriver vi vigtig viden og praktisk info om elevernes skole, traditioner, fester, betaling, mm. Vi opfordrer derfor til, at forældre læser dette nyhedsbrev. 
 
Rigtig god læselyst,
Suzette og Rikke
Uddannelseschef og kommunikationsmedarbejder
 
På hjemmesiden har vi samlet mere information til forældre her 
Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her
 

Den vigtige studieretningsdag


Uge 41 nærmer sig, hvor alle 1.g'erne skal tilkendegive, hvilken studieretning, de ønsker at gå på.  
Det er et meget vigtigt valg, som har stor betydning for resten af gymnasietiden. Det definerer også, hvilken klasse eleven skal gå i de næste 2 1/2 år. 
 
Derfor holder vi studieretningsdag på onsdag den 13. for GF9 - GF16 og fredag for GF1 - GF8 (se i dit barns Lectio). 
 
Studieretningsdagen varer hele dagen, og her vil lærerne orientere 1.g'erne om de studieretninger, vi tilbyder. På forhånd har eleverne tilkendegivet, hvilke studieretninger, de primært er interesserede i. 

Al info om studieretningerne kan ses på skolens hjemmeside - klik her 
 
Som det kan ses på hjemmesiden her  deler vi studieretningerne ind i 4 områder:
 
Sproglige, naturvidenskabelige, samfundsfaglige og kunstneriske

De 4 områder har hver deres række af studieretninger med hver deres kombination af fag (det fremgår tydeligt på hjemmesiden). 
 
 
I må meget gerne tale med jeres søn/datter om, hvilket studieretningsvalg der kunne være det rette for dem. 
 
Studieretningsvalget er et ønske, og skolen kan ikke garantere, at alle får deres første ønske opfyldt. Derfor er det vigtigt, at eleven orienterer sig i andre studieretninger end blot én.

Når eleverne er kommet i deres studieretningsklasser, vil vi et par måneder efter, formentlig i februar, holde et forældremøde for 1.g-elever og deres forældre. Mere om det i et senere nyhedsbrev. 
 

OEGgames 2017!

En succesfuld dag fyldt med sol, sejre og sjove elever, da Ørestad Gymnasium holdt den traditionsrige idrætsdag, OEGgames.

Det har ikke været en prangende sommer. Men alligevel holdt vejrguderne atter hånden over Ørestad Gymnasium og Byparken, da den årlige aktivitetsdag OEGgames blev afviklet i fuldt solskin fredag 1.september 2017.

Kl. 08.10 mødte alle 46 gymnasieklasser op i fantastiske og særdeles kreative kostumer. Hver klasse havde et klæd-ud tema, som var meget gennemført, og man kunne se alt fra Game of Thrones (med en ægte og meget imponerende trone), julenisser, Hellerup, ‘Pimps and Hoes’, Charleston til Baywatch, BZ’er, osv. Der var også en klasse, der havde lavet en særlig (og morsom) hyldest til rektor Allan Kjær Andersen på t-shirts og bannere.

Gejst og team spirit
Alle klasserne skulle dyste i en masse forskellige konkurrencer på skolen og i Byparken i Ørestaden, og der blev givet bonuspoint for gejst og team spirit. Der var også tovtrækning mellem elever og lærere, hvor det, måske overraskende, endte med, at de ældste vandt.
OEGgames er en helt unik tradition på Ørestad Gymnasium, og den glæde og det sammenhold, som elever og lærere udviste gennem hele dagen, bekræftede atter, at det er en tradition, der er kommet for at blive. 

Skolens officielle fester

Efter OEGgames stod aftenen, traditionen tro, på skolens første fest - Introfesten. Der var udsolgt på forhånd, og festen forløb rigtig godt. Højt humør og et rekordlavt antal elever, der var så fulde, at skolen måtte tilkalde forældrene. En stor tak til jer forældre for at klæde jeres unge på til skolefest. 
 
Også en speciel tak til alle de forældre, der havde meldt sig som frivillig vagt til garderoben! Som altid mødtes vi kl. 19 til fællesspisning og hyggesnak, hvorefter forældrene gik ned i garderoben og sørgede for at holde styr på de unges overtøj og tasker.  
 
Hvis du er interesseret i at stå i garderoben til en fest, kan du skrive til lærer Karina på kdb@oegnet.dk

Vi tilbyder fuld forplejning, middag kl. 19.15 og gratis billet til de elever, hvis forældre står i garderoben. Det er rigtig hyggeligt, og du lærer andre forældre/ansatte at kende og får indblik i skolefesterne. 

Info om garderobevagter og fester her 
 

De uofficielle fester

Af og til opdager vi desværre private events, der brander sig som 'officielle OEG-fester eller 'officielle OEG-rejser' - uden at være det. 

Selvfølgelig må de unge gerne deltage i private events udenfor skoleregi. Men når det ikke er skolen, der står bag, og når vi ikke kan garantere for hverken retningslinjer eller sikkerhed, tillader skolen ikke at blive brugt til at blåstemple et arrangement. 
Derfor gør vi altid meget ud af at annoncere vores fester og cafeer i vores forældrenyhedsbrev Indblik og på skolens Facebook, så ingen er i tvivl om, hvornår vi står bag en fest - og hvornår vi ikke gør. 

Studietur

Tilmelding + depositum til årets studietur i 2.g samt sprogrejse i 3.g er stort set betalt af alle. 
 
Rejserne koster ca. 3.800 kr. afhængig af, hvor rejsen går hen. Hele beløbet betales af eleverne selv, og det kan være en god ide at gå i gang med at lægge penge til side til de forskellige betalingsrater. Læs mere om studieturene her 

Betalingen af turene foregår hen over efteråret i ca. 3-4 rater via betalingssystemet Gymbetaling.dk

Ifølge regler for studieture må skolen ikke lægge ud for eleverne, så det er vigtigt, at betalingsfristerne overholdes, hvis eleven skal med.
 
Nærmere info om betaling og frister er sendt til alle elever pr. brev. 

OEG Samlingen sender live


Ca. en gang om måneden sender OEG Samlingen LIVE-tv i ca. 20 minutter til alle skolens elever. Det er obligatorisk for alle elever at se OEG Samlingen, og det fremgår af Lectio, hvornår man skal se med. 

OEG Samlingen er et hold branddygtige elever med interesse i at lave tv, som samles for at lave en relevant udsendelse, der er vedkommende for hele skolen. 

Mediefagslærere og andre af skolens ansatte er indover processen og teknikken, men det er eleverne selv, der styrer programmet og beklæder alle poster fra redaktør, kameramænd, værter, journalister til klippere, osv. 
I dag, mandag 11.september, sendte vi OEG Samlingen live kl.11-11.20. Se programmet herunder, der denne gang handler om 'Frivillighed': 
 

Skriftlige afleveringer i skoletiden

Eleverne har lidt ekstra timer på skemaet kaldet 'omlagt elevtid', der betyder, at eleven har tid til at arbejde med skriftlige afleveringer på skolen. Det har den fordel, at eleverne kan få hjælp af lærerne på skolen i stedet for at skulle sidde alene hjemme med opgaverne. 
 
I gymnasiet har eleverne mange afleveringsopgaver, typisk 2-4 om ugen. Det svarer til ca. 10-12 timers arbejde oveni deres andre lektier. 

Alle skal være med til idræt

Idræt er et obligatorisk fag, og alle elever skal møde omklædt og deltage aktivt i alle timerne, ellers får de fravær.
Skulle det uheldige ske, at din søn/datter f.eks forstuver eller brækker et ben, kan vi give fritagelse for en periode med relevant dokumentation som lægeerklæring, operationsindkaldelse, mm.
Elever kan ikke fritages på grund af religiøse årsager, men undervisningen tilrettelægges på en måde, der tager hensyn til elevens religiøse overbevisning. 

Vi hjælper eleverne med at gennemføre gymnasiet

 
For at alle skal have gode muligheder for at gennemføre gymnasiet, har vi en række tilbud om hjælp til elever med udfordringer. Det står der en hel del om i Elevhåndbogen på skolens hjemmeside. 
  • Læse- og matematikvejlederne hjælper elever, der har behov for at blive styrket på de fronter.

  • Mentorerne giver elever værktøjer til selvhjælp, så de bliver mere strukturerede i deres skolearbejde.

  • Studievejledningen hjælper med problemer i forbindelse med fravær, sygdom, personlige forhold, eksamensangst, mm.

  • Studievalg København vejleder elever i de videre uddannelsesmuligheder efter gymnasiet. 
 

Sæt X i kalenderen

Uge 37: Studieretningsdag. GF9-16 den 13/9 og GF1-8 den 15/9
 
Uge 38: Introcafe den 22/9
 
Uge 39: Matematikscreening alle 1.g'ere onsdag den 27/9
 
Uge 40: Evalueringssamtaler i 1.g den 3/10 og 5/10 

Oktoberfest (skolefest fra kl.20-00.30) den 6/10
 
Uge 41: Endeligt valg af studieretning i 1.g
 
Uge 42: Efterårsferie
 
Uge 43: NV og AP-prøver
 
Uge 46: Multiforestillingen opføres onsdag-fredag d.15.-16.-17/11. Alle er velkomne. Info om billetsalg følger
 
Translokation og studenterkørsel i 2018: 29. juni 
Frameld dig dette nyhedsbrev