Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Velkommen til Indblik

- Nyhedsbrevet til forældre på Ørestad Gymnasium
 
I Indblik kan du holde dig opdateret om livet for elever her på OEG. Her vil vi skrive nyttig viden og praktisk info om arrangementer, betaling, studieture, etc. Derfor opfordrer vi til, at du læser nyhedsbrevet. 

Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her. På vores hjemmeside har vi samlet mere information til forældre. 

Rigtig god læselyst,
Suzette og Rikke
Uddannelseschef og kommunikationsmedarbejder

Forsikringer og rejseregler på studieturene

Så rejser 2.g og 3.g snart afsted på en spændende studietur og sprogrejse. Her er det ikke skolens men jeres egen forsikring, der skal dække ved tyveri eller sygdom på turen.
 
Hvis man ikke har en helårsrejseforsikring, skal man tegne en rejseforsikring hos f.eks. Gouda, Europæiske Rejseforsikring eller andre forsikringsselskaber.
Det er også vigtigt, at eleven, foruden gyldigt pas, har det blå sygesikringskort med på turen, da det gule sygesikringskort ikke dækker uden for Danmark. Det tager 2 til 3 uger at få lavet kortet.  

Rejseregler 
Skolen har udfærdiget nogle rejseregler, som eleverne før turen skal skrive under på, at de overholder. Rejsereglerne kan læses her
Rejsereglerne inkluderer, ligesom skolens generelle ordensregler: Ingen alkohol, god opførsel og deltagelse i det fastsatte program.
Vi opfordrer til, at du gennemgår rejsereglerne med din søn/datter inden studieturen. 
Elever der af forskellige årsager ikke deltager i studieturen, har ikke fri, men skal være med i et fælles projekt på skolen. 
 
Hvis nogle ikke er med på sprogrejsen i 3.g, skal de arbejde selvstændigt med opgaver, som de får udleveret af sproglæreren.

Karrierefokus i gymnasiet

Der har i de senere år været fokus på, at nogle af de elever, der begynder på en gymnasial uddannelse, falder fra eller ikke bruger deres eksamen. 
 
En af årsagerne er, at en del unge ikke kan se målet med en studentereksamen og hvilken vej, de skal gå efter gymnasiet.
  
Sammen med 16 andre gymnasier og tre videregående uddannelser er vi derfor gået sammen om projektet "Karrierefokus". Formålet med projektet er at give eleverne større indsigt i, hvilke muligheder de har efter gymnasiet. 
 
Gennem forskellige arrangementer og i samarbejde med Studievalg København arbejder 3.g'erne ekstra fokuseret med at reflektere over egne styrker og interesser, de møde studerende fra forskellige uddannelser og bliver klædt bedre på til at kunne træffe et valg om uddannelse. 
 
Hvis I selv har et ønske om at få et bedre indblik i uddannelsesmuligheder efter gymnasiet, kan I læse mere om Studievalg her. I kan også blive klogere på de mange uddannelsesvalg, de unge har på Uddannelsesguiden.
 

Fornemme filmpriser til OEG


Ørestad Gymnasium vandt for Bedste Film og Bedste Dokumentar. 

OEG klarede sig suverænt og vandt to fornemme priser til årets ‘Elevfilmfestival Øst’, der er en filmkonkurrence for alle gymnasier på Sjælland. 

Prisoverrækkelsen fandt sted i Cinemateket i København 28. januar foran en fyldt sal med elever og en jury, der bestod af tre repræsentanter fra filmbranchen.

De to samme film vandt også tre flotte priser for Bedste Film, Bedste Manus og Bedste Fakta til OEGs egen ASTA Filmfestival, der i år finder sted 11. maj 2017. Sæt X i kalenderen ! 

  • Fiktionsfilmen 'SØLVKUGLER' vandt for Bedste Film og kan bedst beskrives som en 'moderne western'. Den er produceret af: Anders Arvesen, Lukas Tau Brandt-Pedersen, Peter August Saugstrup, Adrian Kirk Ejsing & Villads Clausen Hansen de Cordier, der gik i 3.h, da de lavede filmen. Se den her:
  • 'THE MOVE' vandt for Bedste Dokumentar. Den er produceret af: Sophia Cecilia Thers Sørensen, Sandra Dominica Zalewska, Hector Thøgersen, Johanna Emily McDonald, der gik i 2.i, da de sidste år lavede filmen. Se filmen her:

Det bliver spændende at følge 'SØLVKUGLER', som nu er gået videre til filmfestivalen for unge 'The Next Film' til august. 

 ♻️ Grøn tøjbyttedag på OEG  ♻️

🌱 Der blev byttet og doneret til en grønnere garderobe til den store tøjbyttedag på Ørestad Gymnasium 20. februar fra kl. 14-18.
Alle, ikke kun elever, men også udefrakommende, gæster, veninder og familie, fik lov at kigge forbi og shoppe løs, hvis de donerede min. 1 styks tøj. 

Mange forlod skolen med favnen fuld af nyt, genbrugt tøj – til gavn for bæredygtighed, miljø og pengepung. 

Bag second hand-eventet stod OEGrøn, som er skolens miljøudvalg.
Se de fine fotos fra dagen, taget af Julie Medom Christensen 2o her. 

Udvalg og aktiviteter
OEG har en blomstrende udvalgs-kultur, hvor elever har dannet deres egne, spændende udvalg. De arrangerer filmaftener, SuperBowl, Oscar-filmfest og gaming-night på skolen for alle elever, der har lyst til at deltage. 

Se listen over OEGs mange forskellige udvalg her 

3. marts er der karakterer igen

I din søn/datters Lectio vil der fredag 3/3 stå: Offentliggørelse af 2. standpunktskarakterer kl. 15.40. 
 
2. standpunktskarakteren er et udtryk for, hvad eleven kan af det faglige stof på det tidspunkt, hvor karakteren gives.
 
Den er altså ikke baseret på, hvor meget man deltager i timen, ligesom den skriftlige karakter ikke er et gennemsnit af de karakterer, eleven har fået for de afleverede opgaver.
 
Eleverne er selvfølgelig altid velkomne til at få en snak med deres lærere om karaktererne og om, hvad eleverne kan gøre, for at forbedre dem. 

Du kan altid med i dit barns skema og se fravær, mm. i Lectio. 

Fastelavnscafe

Skolens festudvalg OEG Events byder velkommen til fastelavnscafe fredag 24. februar for alle skolens elever efter skoletid. 

Der vil være tøndeslagning og kostumekonkurrence med præmier, men ellers foregår det som ved alle andre af skolens fredagscafeer.
 
En fredagscafe på OEG er altid kun for skolens elever, og man skal vise studiekort i døren. Cafeen er et hyggearrangement og starter lige efter skole, og dørene lukker kl. 16.30. Cafeen slutter kl. 19. Der vil blive solgt vand og øl, og det er ikke tilladt at tage egne drikkevarer med. Hvis man indtager for meget alkohol, bliver man ikke lukket ind af vagterne. 

Lærerne skal på personaletur den 9. og 10. marts

SRP er en stor skriftlig opgave i 3.g
Når lærerne tager på personaletur, har eleverne ikke fri.
 
Vi sørger for, at eleverne har skriftlige opgaver, som de skal arbejde med i de to dage. 
 
3.g'erne skal bl.a. arbejde med deres AT9, som er et eksamensprojekt.
 
1.g'erne og 2.g'erne vil typisk skulle arbejde med nogle af deres afleveringsopgaver. 

Flot SRP-gennemsnit

SRP er den sidste ud af i alt tre store skriftlige opgaver i gymnasiet, hvor 3.g'erne skal bruge de kompentencer, de har lært gennem 1.g og 2.g.
Eleverne har arbejdet hårdt, og det har givet flotte resultater ! Karaktergennemsnittet, der netop er blevet offentliggjort, ligger nemlig på 7,4 i snit i 2017. Sidste år lå det på 6,8, så det er en flot karakterstigning.
Stor ros herfra. 

Suzette (uddannelseschef) og Rikke (kommunikation) 
 
Har du spørgsmål eller kommentarer til Indblik, er du velkommen til at sende os en mail.
Frameld dig dette nyhedsbrev