Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser
 
Velkommen til Indblik - Nyhedsbrevet til forældre på Ørestad Gymnasium.
 
Så er vi i gang igen efter efterårsferien. 

Indblik kan du holde dig opdateret om livet for elever her på OEG. Her skriver vi nyttig viden og praktisk info om arrangementer, betaling, studieture, etc. Derfor opfordrer vi på det kraftigste til, at du læser nyhedsbrevet hver gang. 

Indblik udkommer ca. en gang om måneden i skoleåret. Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her

På vores hjemmeside har vi samlet mere information til forældre. 

Rigtig god læselyst,
Suzette og Rikke
Uddannelseschef og kommunikationsmedarbejder 

Årets første karakterer på vej

I gymnasiet får man standpunktskarakterer to gange om året, i november og marts. Eleverne får deres første standpunktskarakterer
fredag 4. november kl. 15.40.  

Karakteren viser, i hvor høj grad eleverne kan det faglige stof, som klassen har arbejdet med indtil nu og er udtryk for lærerens samlede vurdering af eleven. Det handler altså ikke kun om, hvilke karakterer eleven hidtil har fået for sine afleveringer. 

Fravær - hvad betyder det ?

Du kan meget nemt selv tjekke din søn/datters fravær i Lectio*.
Her er det vigtigt, at du kigger på det tal, der står under Periode. Ikke 'For året'.

Hvis eleven har fravær over 10%, vælger skolen af disse sanktioner:
  • at fratage elevens SU
  • at eleven ikke kan rykke op på næste klassetrin, fordi lærere ikke kan vurdere den faglige indsats
  • at eleven ikke kan komme til eksamen i fag med for højt fravær
  • at eleven indkaldes til en samtale sammen med forældre og skolens ledelse, hvis eleven er under 18 år
Fraværsprocenten kan heldigvis hurtigt nedbringes ved at komme i skole hver dag.  
Læs mere i Elevhåndbogen på skolens hjemmeside. 
 
*Hvis eleven er over 18 år, skal du selv bede om login og password til Lectio af din søn/datter

Fokus på elevernes trivsel

Elevernes trivsel er afgørende for, om de kommer godt igennem gymnasiet. Derfor har vi stor fokus på elevtrivsel.
 
Som led i dette har hver klasse valgt to elever til at være klasserepræsentant, dvs. være ekstra opmærksomme på, hvor vigtigt det er, at alle trives og hører til i klassen. 
 
Vi uddanner klasserepræsentanterne via kurser og sparring, så de bliver klædt på til at løse deres opgave. 
Læs om klasserepræsentanternes første intromøde på skolens hjemmeside her
 

Siden skolestart har vi styrket elevrådet og kan nu sige, at vi har det stærkeste elevråd nogensinde, som vi har givet en afgørende placering i skolens beslutningsprocesser. For første gang i år var alle 90 elever på en elevråds-hyttetur, hvor de blev rystet sammen og havde en lang række emner på dagsordenen, de skulle diskutere. De fik undervejs besøg af Rektor Allan Kjær Andersen og nogle lærere.
 
Elevrådets opgave er at påvirke skolens ledelse til at træffe beslutninger, som tilgodeser elevernes interesser på skolen generelt.
Bemærk, at studie- og sprogrejser for 2.g og 3.g-elever skal betales i løbet af efteråret. Læs mere her 

En drøm af en forestilling

 
Der bliver øvet på livet løs på skolens store multiforestilling, 'Drømme'. 

Forestillingen handler, som navnet siger, om drømme - både gode og dårlige - og er en sammensætning af en masse små forløb af deltagernes egne, personlige versioner af tanker, tvivl og statements. 

Der er cirka 90 medvirkende elever på og bag scenen, samt tre lærere, der hjælper med at styre den kreative proces og iscenesættelsen.  

Eleverne laver selv dansekoreografierne og skaber også selv musik til forestillingen. Bag scenen arbejdes der med lys, lyd, scenografi, rekvisitter og kostumer. 

'Drømme' bliver illustreret via forskellige udtryksformer som dans, musik, performance, skuespil, mediesekvenser og meget mere - deraf ordet 'Multiforestilling'. 


Forestillingen varer ca. 2 timer samt en pause på 20 min.  

DATOER: 

Onsdag d. 16. november kl. 19.00
Torsdag d. 17. november kl. 19.00
Fredag d. 18. november kl. 19.00

Caféen åbner kl. 18.30. Vi håber meget, at I alle - inkl. familie og venner - vil møde talstærkt op. 

Billetpris: 30 kr. Nærmere info om billetsalg på skolens Facebook + næste Indblik

Kom med til fest på gymnasiet

fredag den 28. oktober er der 'Oktoberfest' på gymnasiet fra kl. 20.00 til 00.30. Dørene åbnes kl. 19. Elever fra alle årgange kan købe billet, og der står vagter ved indgangen, som tjekker billet, ID og elevernes tilstand, før de bliver lukket ind til festen. Mere om det i afsnittet under foto. 
 
Vi mangler stadig nogle forældre, der kunne tænke sig at stå i garderoben til Oktoberfesten - eller andre fester fremover. Elever, hvis forældre står i garderoben, får gratis adgang til festen.

Send en mail til lærer Karina på kdb@oegnet.dk, hvis du vil være garderobevagt.  
 
 
Hjælp os til en bedre fest

Desværre ser vi til hver fest, at flere elever bliver så fulde, at de ikke bliver lukket ind af vagterne - eller at vi er nødt til at ringe efter forældrene undervejs. Det vil derfor være til stor gavn, hvis du kan hjælpe med at huske de unge på, at de skal have noget at spise - og knap så meget at drikke - før de skal til skolefest. Vi havde en rigtig god introfest i år, hvor vi stort set ikke oplevede for fulde elever. Det håber vi, vil gentage sig på fredag.  
   

OEG Gør-en-forskel-dag

Der kommer gode gerninger på skoleskemaet onsdag den 2. november, når alle elever deltager i OEG-gør-en-forskel-dagen, som er en stolt tradition på Ørestad Gymnasium. 
Eleverne har meldt sig ind på forskellige aktiviteter, der kan spænde over alt fra en dags arbejde for den velorganiserede Operation Dagsværk, iPad-hjælp på et plejehjem, trængende dyrehjem. Stort set alt er muligt, bare man gør en forskel for andre. 

Årets OEG-gør-en-forskel-dag ligger i tråd med skolens fokus på at skabe en aktiv og engageret elevkultur på skolen, bl.a. ved at give elever mere ansvar og uddanne dem til at tage det. Derfor er årets OEG-gør-en-forskel-dag en klasseaktivitet, hvor klasserepræsentanterne har været ansvarlig for at få klassen til at definere dens frivillighedesprojekt for dagen. 

1.g: Endeligt valg af studieretning

Nu nærmer tiden sig, hvor 1.g'erne skal angive i Lectio, om de vil fortsætte på deres studieretning her hos os, eller om de vil skifte studieretning og/eller gymnasium. 
 
Elever, som vil skifte studieretning, skal forinden tale med deres studievejleder. 
 
Der vil være en del snak om det at skifte studieretning, fordi eleverne bliver bekymrede for, om deres kammerater nu også vil være der efter juleferien. Dog understreger vi, at det er vigtigere at finde sin rette studieretning, end at blive på en forkert på grund af sine klassekammerater. 
 
Dog vælger langt de fleste at blive på deres studieretning. Vi har typisk ca. 40 elever ud af 440, som vælger at skifte.  

Flot fremmøde til forældremøde


I starten af oktober holdt vi stort forældremøde for alle 1.g-elever og forældre. En speciel tak til overlæge Marianne Frederiksen fra Herlev hospital, som holdt foredrag om unges alkoholkultur efter begivenhederne i Dyrehaven på første skoledag. Og en stor tak til 3m, der bød velkommen med live-musik. 
 
Efter rektor Allan Kjær Andersens velkomsttale og overlæge Mariannes foredrag inddelte alle sig i klasser og fik meget mere praktisk og relevant info af klasselærerne. 

Vi takker for det flotte fremmøde med så mange engagerede elever og forældre. 

Suzette og Rikke
Uddannelseschef og kommunikationsmedarbejder


Frameld dig dette nyhedsbrev