Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser
 
Velkommen til Indblik - Nyhedsbrevet til forældre på Ørestad Gymnasium.
 
Vi sender Indblik ud ca. en gang om måneden i skoleåret.
 
Her skriver vi vigtig viden og praktisk info om elevernes skole, traditioner, fester, betaling, mm. Vi opfordrer derfor på det kraftigste til, at forældre læser dette nyhedsbrev. 
 
Rigtig god læselyst,
Suzette og Rikke
Uddannelseschef og kommunikationsmedarbejder
 
På hjemmesiden har vi samlet mere information til forældre her 
Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her
 

Indvielse af ny Elevlounge


På ønske fra Elevrådet er der etableret en ny og flot elevzone på 1. sal, som eleverne har navngivet 'Loungen'. 
Loungen fungerer som nyt cafe-agtigt samlingssted for eleverne, hvor de kan hygge sig og spille bordfodbold. 
 
 
Der var stor åbningsceremoni mandag den 5. september, hvor Elevrådet stod for at dele kage ud til alle de fremmødte, der tog de nye møbler og to bordfodboldborde i brug med det samme. 

Skolens officielle fester - og de uofficielle

Af og til opdager vi desværre private events, der brander sig som 'officielle OEG-fester eller 'officielle OEG-rejser' - uden at være det. Senest måtte vi få ordet 'officiel' fjernet fra en privat introfest, der afholdes 9. september for elever fra flere gymnasier.
Selvfølgelig må de unge gerne deltage i private events udenfor skoleregi. Men når det ikke er skolen, der står bag, og når vi ikke kan garantere for hverken retningslinjer eller sikkerhed, tillader skolen ikke at blive brugt til at blåstemple et arrangement. 
Derfor gør vi altid meget ud af at annoncere vores fester og cafeer i vores forældrenyhedsbrev Indblik og på skolens Facebook, så ingen er i tvivl om, hvornår vi står bag et event - og hvornår vi ikke gør.
 

Skolegang i et afseksualiseret rum

Der har været en del debat i medierne om unge (generelt, ikke specifikt her fra OEG), der sender nøgenfotos af hinanden rundt til vennerne. Samtidigt har der været fokus på, at flere 1.g'ere føler, at deres grænser er blevet overtrådt af andre elever under introture på gymnasiet. 
 
Alle elever skal kunne bevæge sig frit på skolen i et afseksualiseret rum, og det er noget, vi har stor fokus på her på Ørestad Gymnasium. Rektor Allan Kjær Andersen har derfor skrevet denne blog, hvor han understreger, at skolen ikke vil tolerere en grænseoverskridende adfærd fra tutorer under introture.
 
Introture er selvfølgelig helt alkoholfri, lærere er med på introturene sammen med eleverne det meste af tiden, og tutorene er nøje udvalgt blandt alle vores elever.  

 
Vi gør også en række andre tiltag på skolen for at sikre et afseksualiseret rum i skoleregi. Elevernes Blå bog har ændret karakter. Før var det 3.g-eleverne, der frit bestemte, hvad der blev skrevet om hinanden. Nu er ledelsen indover, og eleverne ved, at der ikke må stå noget i Blå Bog, som nogle kan blive kede af at læse.  

Eleverne har også en årlig tradition, hvor 3.g'erne nominerer hinanden i forskellige kategorier, når skoleafslutningen nærmer sig. Her er skolen også med indover og skal godkende kategorierne, som ikke må have en kropsfikseret eller seksuel karakter.

Først var eleverne meget oprørte, da reglerne sidste år blev 'strammet', men da alle klasserne derefter fik forklaret årsagen, udviste de faktisk stor forståelse for, hvorfor skolen skal godkende noget, der før var helt elevstyret.  

1.g: Kom til forældremøde

Vi sender et brev ud til alle 1.g-forældre (tjek jeres e-boks de nærmeste dage) med en invitation til forældremøde den første uge i oktober her på Ørestad Gymnasium. 
Kl. 17 slår vi dørene op for alle nystartede elever og forældre til et arrangement, hvor I blandt andet vil høre meget mere om det vigtige studieretningsvalg, der endeligt skal træffes i december. Herefter er det ikke muligt at ændre studieretningsvalg.
 
I vil også blive klogere på trivsel i jeres søn/datters klasse og de krav, der stilles i gymnasiet, fra klasselærer og ledelse.  Og så har vi et kort indslag om emnet unge og alkohol. Mere om det på forældremødet. 
Man behøver ikke at melde sig til på forhånd, bare mød op. Vi håber at se så mange forældre og elever som muligt. 
 
For at have plads til alle deler vi forældremødet op i to hold. Find din søn/datters klasse og dato.
 
Mandag den 3. oktober fra kl. 17-19: 1.f, 1.h, 1.i, 1.j, 1.k, 1.n, 1.o og 1.p  
Torsdag den 6. oktober fra kl. 17-19: 1.a, 1.b, 1.c, 1.d, 1.e, 1.l og 1.m 
 
 
Selv om vi er digitale, har skolen dog stadig nogle bøger tilbage. Men mange af dem mangler pt. at blive afleveret igen.
 
Det drejer sig blandt andet om en masse fransk-grammatikbøger 'La Grammaire'. Du må derfor gerne hjælpe din søn/datter med at huske at få afleveret de bøger, der er lånt til DHO og SRO, mm. 
 
 

Skriftlige afleveringer i skoletiden

Eleverne har lidt ekstra timer på skemaet kaldet 'omlagt elevtid', der betyder, at eleven har tid til at arbejde med skriftlige afleveringer på skolen. Det har den fordel, at eleverne kan få hjælp af lærerne på skolen i stedet for at skulle sidde alene hjemme med opgaverne. 
 
I gymnasiet har eleverne mange afleveringsopgaver, typisk 2-4 om ugen. Det svarer til ca. 10-12 timers arbejde oveni deres andre lektier. 

Alle skal være med til idræt

Idræt er et obligatorisk fag, og alle elever skal møde omklædt og deltage aktivt i alle timerne, ellers får de fravær.
Skulle det uheldige ske, at din søn/datter f.eks forstuver eller brækker et ben, kan vi give fritagelse for en periode med relevant dokumentation som lægeerklæring, operationsindkaldelse, mm.
Elever kan ikke fritages på grund af religiøse årsager, men undervisnigen tilrettelægges på en måde, der tager hensyn til elevens religiøse overbevisning. 

Vi hjælper eleverne med at gennemføre gymnasiet

 
For at alle skal have gode muligheder for at gennemføre gymnasiet, har vi en række tilbud om hjælp til elever med udfordringer.  
  • Læse- og matematikvejlederne hjælper elever, der har behov for at blive styrket på de fronter

  • Mentorerne giver elever værktøjer til selvhjælp, så de bliver mere strukturerede i deres skolearbejde

  • Studievejledningen hjælper med problemer i forbindelse med fravær, sygdom, personlige forhold, eksamensangst, mm

  • Studievalg København vejleder elever i de videre uddannelsesmuligheder efter gymnasiet. 
 

Sæt X i kalenderen

 
Vi holder efterårsferie i uge 42.  
 
Translokation og studenterkørsel i 2017: 23. juni 
 
Translokation og studenterkørsel i 2018: 29. juni
Frameld dig dette nyhedsbrev