Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser
Velkommen til Indblik - Nyhedsbrevet til forældre på Ørestad Gymnasium.
 
Vi sender Indblik ud ca. en gang om måneden i skoleåret.
  
Dette nyhedsbrev sender vi dog ekstraordinært ud på grund af idrætsdagen OEG Games og Introfesten på fredag. 
 
Rigtig god læselyst,
Suzette og Rikke
Uddannelseschef og kommunikationsmedarbejder
 

På hjemmesiden har vi samlet mere information til forældre her: www.oerestadgym.dk/forældre 
Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her

Fredag er festdag

Så går det løs ovre i Byparken på fredag d. 26. august med vores årlige idrætsdag, OEG Games. Det er en festlig dag for hele skolen, hvor alle klasser møder op i kreative og farverige udklædninger. De skal dyste i en række aktive discipliner, og der gives også point for team-spirit og gode kampråb.
Alle er velkomne til at kigge på de festlige løjer i Byparken (overfor skolen) mellem kl. 09-15. 
Læs meget mere om OEG Games her
 

Vigtigt: Alkohol og fester

Dagen er dog langt fra slut efter OEG Games. Årets første skolefest, Introfesten, starter på fredag kl. 20 og slutter kl. 00.30. 
 
Selvfølgelig skal de unge have lov at feste, men det er meget vigtigt for skolen at signalere, at vi ikke accepterer, at elever drikker sig alt for fulde før eller under festen - noget vi desværre ser år efter år. 
 
Vores rektor, Allan Kjær Andersen, har skrevet denne blog om unge og alkohol i sociale sammenhænge. 
 
På skolen har eleverne selv taget emnet op på vores OEG Samling (et program, alle klasserne live-streamer).  Programmet kan ses her.

Vi kan ikke forhindre, at eleverne mødes og 'varmer op', før de tager til fest. Men vi kan appellere til, at I som forældre husker de unge på, at de skal have noget at spise - og mindre at drikke - før de tager over på skolen. Så bliver det en god fest for alle. 
 
 
I år skærper vagterne ved indgangen deres fokus, og ingen bliver lukket ind, hvis de er alt for fulde og/eller har en promille på over 1.0. I de tilfælde er vi nødt til at ringe til forældrene og bede dem hente deres barn.  
 
Hændelser som den i Dyrehaven efter første skoledag, hvor flere 1.g'ere (ikke fra vores skole) endte aftenen med at blive indlagt med alkoholforgiftning, tager vi alvorligt.
 
Derfor har vi inviteret organisationen Alkohol & Samfund med på næste forældremøde for alle 1.g-forældre. 
 
Forældremødet foregår i to runder, og I må allerede nu gerne sætte X i kalenderen: 
 
Mandag 3. oktober kl. 17-19 for klasserne 1.a - 1.h
Torsdag 6. oktober kl. 17-19 for klasserne 1.i -1.p
  
Mere info i næste nyhedsbrev.
 
Få betalt
Der er desværre alt for mange elever, der stadig mangler at betale den faste elevbetaling til skolen, og vi opfordrer jer forældre til at påminde om betaling. 
 
Hvorfor?
Undervejs i gymnasiet er der forskellige udgifter, skolen ikke betaler, som biograf, museum, teater mm. For at gøre det så let som muligt har Ørestad Gymnasium en ordning, hvor eleven én gang om året, inden skolestart, indbetaler et fast beløb pr. skoleår til at dække disse udgifter. På den måde skal småbeløb ikke betales hver for sig.

Husk navn og klasse på indbetalingen - hver årgang har sit eget kontonr. 

1.g: 1200 kr. indbetales til Reg. 3361 Konto. 10983401 

2.g: 800 kr. indbetales til Reg. 3361 Konto. 10983452

3.g: 500 kr. indbetales til Reg. 3361 Konto. 10983460

*Hvert beløb er inklusiv en fast afgift på undervisningsmidler på 200 kr. (e-bøger, i-bøger, kopier, print). Hvad der derudover måtte komme af udgifter, dækkes af skolen.
**Der skal betales særskilt for studie- og sprogrejser.
 

2.g + 3.g: Første rate til studietur og sprogrejse skal snart betales

Lige om lidt er der tilmelding til årets studietur i 2.g samt sprogrejse i 3.g. Eleverne tilmelder sig i løbet af august / begyndelsen af september.
 
Rejserne koster ca. 3.800 kr. afhængig af, hvor rejsen går hen. Hele beløbet betales af eleverne selv, og det kan være en god ide at gå i gang med at lægge penge til side med det samme. 

Betalingen af turene foregår hen over efteråret i ca. 3 rater via betalingssystemet Gymbetaling.dk. Ifølge regler for studieture må skolen ikke lægge ud for eleverne, så det er vigtigt, at betalingsfristerne overholdes, hvis eleven skal med.
 
Nærmere info om betaling og frister er sendt til alle elever pr. brev før sommerferien.  

Støtte til studieturen

'Værdigt trængende' elever har mulighed for at søge økonomisk støtte til rejsen, hvis det er helt uoverkommeligt for familien at betale. Det kan f.eks være, hvis begge forældre er på kontanthjælp, hvis den unge er udeboende, eller hvis mor eller far er eneforsørger. 

Ansøgningsskema fås hos skolens vejledere. Støtten skal søges inden 1. september. 

Har du spørgsmål eller kommentarer til Indblik, er du velkommen til at sende os en mail. 

Frameld dig dette nyhedsbrev