Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser
Velkommen til Indblik - Nyhedsbrevet til forældre på Ørestad Gymnasium.
 
Og velkommen til et nyt skoleår for nye og 'gamle' OEG-forældre.  
 
Vi sender dette nyhedsbrev til forældre, Indblik, ca. en gang om måneden i skoleåret. I Indblik kan du holde dig opdateret om livet for elever her på OEG. Her vil vi skrive nyttig viden og praktisk info om arrangementer, betaling, studieture, etc. Derfor opfordrer vi på det kraftigste til, at du læser nyhedsbrevet hver gang. 

Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at sende os en mail. På hjemmesiden har vi samlet mere information til forældre her: www.oerestadgym.dk/forældre 

Rigtig god læselyst,
Suzette og Rikke
Uddannelseschef og kommunikationsmedarbejder

Så blev det første skoledag

Der var spænding i luften, da OEG Festband og rektor Allan Kjær Andersen torsdag 11. august tog imod de 438 nye 1.g'ere i idrætssalen. Her fortalte han lidt om, hvad der venter eleverne de næste tre år, hvor de går igennem en rivende udvikling. 
 
Rektor Allan Kjær Andersen hilser det nye skoleår velkommen og fortæller om nye tiltag for eleverne i 'Rektor blogger', som du kan læse her. 
 
 
Elevrådsformand Bianca Rasmussen (tv.) fortalte med næstformand Jeppe Hegelund Christensen om skolens elevråd og opfordrede interesserede elever i at melde sig, hvis de vil have indflydelse på deres uddannelse. 
 
Dernæst blev alle eleverne delt op i deres nye klasser med tutorer, der guidede dem gennem resten af dagen.
 
Dagen sluttede med et fællesarrangement for alle skolens elever med sociolog og tidligere jægersoldat, Nicolai Moltke-Leth. Han kom forbi for at give eleverne en spændende peptalk i motivation og vilje og gav dem redskaber, så de tror på, at man kan, hvad man sætter sig op til. Læs mere om Nicolai Moltke-Lets foredrag for eleverne her

OEG Games og introfest

Fredag den 26. august er hele dagen afsat til den traditionsrige OEG Games (idrætsdag). OEG Games er en rigtig aktiv 'ryste-sammen' dag, hvor klasserne møder op i festlige udklædninger i alt fra bjørne til beduiner og balletdansere. Med idrætslærerne og klasselærerne i front kæmpes der om at være bedst i en række aktive discipliner. Der gives også point for team-spirit og gode kampråb. Det hele foregår på skolen og i Byparken, der ligger på den anden side af vejen.  
 
Den aktive idrætsdag afsluttes som altid med skolens store introfest. Der er indgang til festen fra kl. 20, og den slutter kl. 00.30. 

OBS: Når der er fest på gymnasiet, mødes mange elever for at "varmer op" forinden. Nogle gange resulterer det desværre i, at eleverne er så fulde, når de ankommer til festen, at de ikke bliver lukket ind af vagterne. Vi oplever desværre, at der kan være elever, der er så fulde, at vi er nødt til at ringe til forældrene og bede dem hente deres barn.  
 
For at undgå dette kan det være en god ide at huske de unge på, at de skal have noget at spise - og måske knap så meget at drikke - før de skal til skolefest. 
 

Garderobevagt: Kom med til fest

Hjælp de unge med at få en god fest og mød andre forældre som garderobevagt til Introfesten den 26. august, eller til en af skolens andre fester. 
 
Er du interesseret, så send en mail til lærer Karina. Der er gratis adgang til festen for de elever, hvis forældre står i garderoben. 

Introtur for alle nye 1.g'ere

I uge 33 skal de nye 1.g-klasser på tre dages introtur, som er obligatorisk at deltage i, da det er en del af undervisningen. Med på turen er lærere fra skolen samt tutorer fra 2.g og 3.g, der vil guide eleverne godt igennem de faglige og sociale aktiviteter.
 
Det er en friluftstur, hvor man overnatter udendørs i telte, opdelt i køn. Eleverne skal huske bestik, tallerken og kop, varmt og praktisk tøj og fodtøj, regntøj, sovepose, liggeunderlag og sygesikringsbevis*. Alkohol er ikke tilladt.
 
Fordeling af klasser på introtur i uge 33 (15-21. august)
  
Lejr mandag-onsdag    onsdag-fredag    fredag-søndag
Unnerød 1.c, 1.d, 1.e. 1.a, 1.b, 1.j  
Kongsøre   1.k, 1.l, 1.o, 1.p 1.f, 1.h, 1.n
Hjemme 1.i, 1.m    
 
*Læs alt om introturen og find den fulde pakkeliste i vores velkomstfolder til nye 1.g'ere, der ligger på skolens hjemmeside HER.
 
OBS: Undervejs i gymnasiet er der forskellige udgifter, skolen ikke betaler, som biograf, museum, teater mm. For at gøre det så let som muligt har Ørestad Gymnasium en ordning, hvor eleven én gang om året, inden skolestart, indbetaler et fast beløb pr. skoleår til at dække disse udgifter. På den måde skal småbeløb ikke betales hver for sig.
 
Der er desværre alt for mange elever, der stadig mangler at betale, og vi opfordrer jer forældre til at hjælpe med at få betalt snarest.

Husk navn og klasse på indbetalingen - hver årgang har sit eget kontonr. 

1.g: 1200 kr. indbetales til Reg. 3361 Konto. 10983401 

2.g: 800 kr. indbetales til Reg. 3361 Konto. 10983452

3.g: 500 kr. indbetales til Reg. 3361 Konto. 10983460

*Hvert beløb er inklusiv en fast afgift på undervisningsmidler på 200 kr. (e-bøger, i-bøger, kopier, print). Hvad der derudover måtte komme af udgifter, dækkes af skolen.
**Der skal betales særskilt for studie- og sprogrejser.
 

2.g + 3.g: Første rate til studietur og sprogrejse skal snart betales

Lige om lidt er der tilmelding til årets studietur i 2.g samt sprogrejse i 3.g. Eleverne tilmelder sig i løbet af august / begyndelsen af september.
 
Rejserne koster ca. 3.800 kr. afhængig af, hvor rejsen går hen. Hele beløbet betales af eleverne selv, og det kan være en god ide at gå i gang med at lægge penge til side med det samme. 

Betalingen af turene foregår hen over efteråret i ca. 3 rater via betalingssystemet Gymbetaling.dk. Ifølge regler for studieture må skolen ikke lægge ud for eleverne, så det er vigtigt, at betalingsfristerne overholdes, hvis eleven skal med.
 
Nærmere info om betaling og frister er sendt til alle elever pr. brev før sommerferien.  

Støtte til studieturen

'Værdigt trængende' elever har mulighed for at søge økonomisk støtte til rejsen, hvis det er helt uoverkommeligt for familien at betale. Det kan f.eks være, hvis begge forældre er på kontanthjælp, hvis den unge er udeboende, eller hvis mor eller far er eneforsørger. 

Ansøgningsskema fås hos skolens vejledere. Støtten skal søges inden 1. september. 

Skema og fravær er online

Vi bruger onlinesystemet Lectio til skema, afleveringer, fravær osv. Du kan altid se dit barns skema her.

Vil du også følge dit barns fravær, karakterer osv., må du bede dit barn om at dele sin adgangskode med dig.

Forældre til elever over 18 år kan ikke få udleveret elevernes adgangskode af skolen.

Hvis du vil vide mere

Du kan altid se dit barns skema på Lectio. Her ligger også data om afleveringer, fravær osv. Vil du se disse, skal dit barn dele sin adgangskode med dig. 
 
Vi har samlet al information til forældre på www.oerestadgym.dk/forældre 
 
Klar besked om fravær, sygdom og eksamener? Find dette og mere i Elevhåndbogen

Hjælp os med at holde fraværet nede

På Ørestad Gymnasium må vores elever højst have 10% fravær.
 
Ved over 10% fravær får eleven en advarsel, og hvis eleven er under 18 år, får I forældre besked om dette. 
 
Bliver fraværet hurtigt bragt ned igen, sker der ikke mere. Hvis eleven i længere tid har for højt fravær, kan skolen sætte ind med sanktioner. Det kan f.eks. være, at eleven får frataget sin SU i en periode eller ikke kan rykke op på næste klassetrin. 

3.g: SRP går snart i gang

Fra nu og indtil juleferien vil 3.g'erne være optaget af og snakke meget om SRP. Det er en tværfaglig, skriftlig eksamensopgave, og den største selvstændige opgave, eleverne kommer til at skrive i deres skoletid. 
 
Arbejdet med problemformulering og research går i gang allerede i september og fortsætter hen over efteråret. I december har eleverne to ugers skemafri til at skrive opgaven.
Du kan læse mere om SRP i Elevhåndbogen.

Den nye gymnasiereform

Den nye gymnasiereform blev forhandlet på plads lige før sommerferien. Rektor på OEG, Allan Kjær Andersen, har i den anledning blogget om, hvad det betyder for fremtidens elever. 
Læs rektors holdning til gymnasiereformen - som træder i kraft i 2017 - i bloggen her 

Har du spørgsmål eller kommentarer til Indblik, er du velkommen til at sende os en mail. 

Frameld dig dette nyhedsbrev