Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Karrierefokus i gymnasiet

Der har i de senere år været fokus på, at nogle af de elever, der begynder på en gymnasial uddannelse falder fra eller ikke bruger deres eksamen.
 
En af årsagerne til dette er, at en del unge ikke kan se målet med en studentereksamen og hvilken vej, de skal gå efter gymnasiet.
 
Sammen med 16 andre gymnasier og tre videregående uddannelser er vi gået sammen om projektet "Karrierefokus", som nogle af vores klasser deltager i.
Formålet med projektet er, at give eleverne større indsigt i, hvilke uddannelsesmuligheder de har efter gymnasiet. Via forskellige arrangementer som f.eks., at eleverne arbejder med at reflektere over egne styrker og interesser, eller møde studerende fra forskellige uddannelser, klædes de bedre på til at kunne træffe et valg om uddannelse.

Hvad kan man blive?

I dag er alle 3.g'erne til Studie- og karrieredag i Bellacenteret. Messen er arrangeret af Studievalg, som vejleder eleverne i uddannelsesmuligheder efter gymnasiet. På messen kan eleverne høre forskellige oplæg om uddannelse, job, studieliv, sabbatår med mening og uddannelse i udlandet.
 
Hvis I selv har et ønske om at få et bedre indblik i uddannelsesmuligheder efter gymnasiet, kan I læse mere om Studievalg her. I kan også blive klogere på de mange uddannelsesvalg, de unge har på Uddannelsesguiden.
 

4. marts er der karakterer igen

Karakteren er et udtryk for, hvad eleven kan af det faglige stof på det tidspunkt, hvor karakteren gives.
 
Den er altså ikke baseret på, hvor meget man deltager i timen, ligesom den skriftlige karakter ikke er et gennemsnit af de karakterer, eleven har fået for de afleverede opgaver.
 
Eleverne er selvfølgelig altid velkomne til at få en snak med deres lærere om karaktererne og om, hvad eleverne kan gøre, for at forbedre dem.

Idræt og fravær

Vi har desværre for mange elever, som ikke deltager i idræt. Undskyldningerne er mange fra en dårlig fod til ondt i tommelfingeren. 
 
Idræt er et obligatorisk fag, og man skal deltage aktivt i timerne. Der gives karakter i faget, og karakteren står på elevens eksamensbevis og indgår i det samlede gennemsnit.
 
Har man en dokumenteret sygdom eller skade, kan man naturligvis fritages i en periode. Læs mere om reglerne for fritagelse i Elevhåndbogen.

Husk forsikringen til studierejserne

Når eleverne i 2.g og 3.g tager af sted på studietur og sprogrejse, så er det jeres egen forsikring, der skal dække ved tyveri eller sygdom på turen.
 
Hvis man ikke har en helårsrejseforsikring, så skal man tegne en rejseforsikring hos f.eks. Gouda eller Europæiske Rejseforsikring. 
 
Det er også vigtigt, at eleven har det blå sygesikringskort med på turen, da det gule sygesikringskort ikke dækker uden for Danmark. Det tager 2 til 3 uger at få lavet kortet.  

Lærerne skal på personaletur den 7. og 8. marts

SRP er en stor skriftlig opgave i 3.g
Når lærerne tager på personaletur har eleverne ikke fri.
 
Vi sørger for, at eleverne har skriftlige opgaver, som de skal arbejde med i de to dage.
 
3.g'erne skal bl.a. arbejde med deres AT9, som er et eksamensprojekt.
 
1.g'erne og 2.g'erne vil typisk skulle arbejde med nogle af deres afleveringsopgaver. 

Suzette (uddannelseschef) og Nanna (kommunikation) 
 
Har du spørgsmål eller kommentarer til Indblik, er du velkommen til at sende os en mail.
Frameld dig dette nyhedsbrev