Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Årets første elevfest

Fredag den 28. august holder vi OEG Games (idrætsdag), og om aftenen er det tid til Introfesten. Der er indgang til festen mellem klokken 20 og 21. 

Når der er fest på gymnasiet, mødes mange elever og "varmer op" forinden. Nogle gange går det over gevind, så eleverne er så fulde, når de kommer til festen, at de ikke bliver lukket ind. 

Hvis du lægger hus til en opvarmningsfest, så er det en god ide at sørge for, at der er en voksen hjemme, og at de unge ikke kun drikker, men også får noget at spise.

Garderobevagt: Kom med til fest

Hjælp de unge med at få en god fest, og mød andre forældre som garderobevagt til Introfesten, eller til en af skolens andre fester.

Er du interesseret, så send en mail til Karina. Elever, hvis forældre står i garderoben, har gratis adgang til festerne. 

Første rate til studietur og sprogrejse skal snart betales

Lige om lidt får eleverne et brev med hjem, hvor I kan læse mere om studietur i 2.g og sprogrejse i 3.g. Eleverne tilmelder sig i løbet af august / begyndelsen af september.

Rejserne koster mellem 3.000 og 3.800 kr. afhængig af, hvor rejsen går hen, og betales af eleverne selv.

Betalingen af turene foregår hen over efteråret i 2 - 3 rater via betalingssystemet Gymbetaling.dk. Første rate betales typisk i begyndelsen af september.

Støtte til studieturen i 2.g

For 2.g-elever er der mulighed for at søge økonomisk støtte til rejsen, hvis det er helt uoverkommeligt for familien at betale.

Ansøgningsskema fås hos skolens vejledere.

Mobilen er det nye studiekort

Ørestad Gymnasium erstatter nu det kendte studiekort af plastik med et digitalt studiekort, som ligger på mobilen.

Det betyder farvel til mistede og glemte studiekort. Det vil også gøre billetkontrol til skolens fester lettere, da billetter fremover også købes via smartphonen. 

Elever, der ikke har en smartphone, kan naturligvis stadig få et plastikstudiekort. Disse bliver leveret i løbet af september. 

Hjælp os med at holde fraværet nede

På Ørestad Gymnasium må vores elever højst have 10% fravær.

Ved over 10% fravær får eleven en advarsel, og forældrene får besked, hvis eleven er under 18 år. 

Bliver fraværet hurtigt bragt ned igen, sker der ikke mere. Hvis eleven i længere tid har for højt fravær, kan skolen sætte ind med sanktioner. Det kan f.eks. være, at eleven får frataget sin SU i en periode eller ikke kan rykke op på næste klassetrin. 

3.g: SRP går snart i gang

Fra nu og indtil juleferien vil 3.g'erne være optaget af og snakke meget om SRP. Det er en tværfaglig, skriftlig eksamensopgave, og den største selvstændige opgave, eleverne kommer til at skrive i deres skoletid. 

Arbejdet med problemformulering og research går i gang allerede i september og fortsætter hen over efteråret. I december har eleverne to ugers skemafri til at skrive opgaven.
Du kan læse mere om SRP i Elevhåndbogen.

Suzette og Nanna
Uddannelseschef og kommunikationsmedarbejder

Har du spørgsmål eller kommentarer til Indblik, er du velkommen til at sende os en mail. 
 
Frameld dig dette nyhedsbrev