Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Nyhedsbrev til forældre

Ørestad Gymnasium
Som forælder modtager du vores nyhedsbrev, "Indblik". Her forsøger vi at holde dig opdateret om, hvad der foregår på skolen, så det er lettere for dig at følge med i dit barns skolegang på gymnasiet.

Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, så skriv til os på thm@oegnet.dk 
Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at kontakte os.
Du kan se mere om, hvordan vi håndterer personlige oplysninger her på vores hjemmeside.

Med venlig hilsen
Suzette        og       Trine
Uddannelseschef    Akademisk medarbejder

Når huen sættes på

 
Studenterme udklækkes fra torsdag d. 17 til onsdag d. 24 juni. Det er nogle festlige dage præget af stor glæde - og måske også en vis lettelse.
 
Når I skal sætte huen på jeres unge studenter, forgår det på terassen bag skolen. I får adgang til terassen via de store trapper, der løber på begge sider af skolen. Når eleverne er færdige med deres sidste eksamen, kommer de ud til jer. Her har I har mulighed for at give dem huen på og fejre, at de er blevet studenter.  
 
Bliv helst kun 30 miniutter på selve terassen, så vi undgår for meget trængsel.
I kan parkere i p-huset bag skolen, men vær obs. på, at der er et begrænset antal pladser. 
 
Traditioner når de unge bliver studenter
 
Forældrene, eller andre familiemedlemmer, plejer at sætte huen på studenten, når vedkommende er blevet færdig med den sidste eksamen.
Som regel har man en blomst og en lille kurv med med lidt mad og drikke, så man kan fejre den store begivenhed.
 

Dimission lørdag den 26. juni

Som vi også skrev i sidste nyhedsbrev bliver dimissionen i år virtuel. Vi sørger selvfølgelig for at streame begivenheden via YouTube, så I kan følge med derhjemme.
 
Kl. 12 er eleverne færdige med at få overrækt deres eksamensbeviser. Herefter starter den festlige køretur i studentervognen, med besøg hos jer forældre.
 
Vi ønsker jer alle en god dag og rigtig meget held og lykke med jeres unge studenter. 

1.g'erne har haft trivselsdage

 
Vi har afholdt trivselsdag for alle elever i 1.g for at styrke fællesskabet og skabe klasseånd efter en lang periode med nedlukning og hjemmeundervisning. Psykolog-firmaet Avilius kom på besøg og underviste eleverne i vaner, mindset og motivation. Der var mange gode diskussioner om præstationskultur, betydningen af stærke fællesskaber, det meningsfulde liv og meget mere. Efter oplægget lavede eleverne forskellige teambuidingaktiviteter i Byparken og samlede op på klassernes "grundlove" med teamlærerne.
 
De øvrige elever er ikke blevet snydt. De sidste par måneder har gynmasiets lærere, teams og faggrupper afholdt et væld af arrangementer både for at øge elevernes trivsel, men også for at skabe anderledes og spændende undervisnig i fagene. Arrangementerne talte bl.a. særomvisning på Den Blå Planet i biologi, ekskursion til Stevns i naturgeografi, forskellige ekstra eksamensworkshops i eksamensfagene, trivselsdage med teamlærerne og meget meget mere. 

Ekstra undervisning efter corona

 
Vi har iværksat ekstra fokus på undervisning i matematik og dansk de sidste par måneder. Formålet har været at samle op på det faglige efterslæb, der evt. måtte være pga. coronanedlukningen.
 
Alle elever, som fortsætter med matematik, har fået udvidet deres årsprøve med en matematikdag, hvor de har trænet sig op til årsprøven. På grund af lokalemangel kombinerede vi det med en trivsesldag i et bowlingcenter. Eleverne trænede  først matematik og derefter spillede de en særlig form for bowling kombineret med sandsynlighedregning.
 
Alle elever har derudover modtaget ekstra undervisning i dansk. 1.g.'erne har fået coaching på deres DHO fra danskstuderende fra KUA, 2. g.'erne har gennemført en alternativ årsprøve, hvor de har haft workshop med en forfatter og arbejdet med den personlige stemme i deres tekster. 3.g.'erne har fået forskellige virtuelle workshops med skriveemner op til deres skriftlige eksamen i dansk.
  

Studieture for de nuværende 2.g

Vi tager på studieture i uge 38. Vi forventer at kunne genneføre rejserne nu, hvor restriktionerne snart ophæves, og både elever og lærere glæder sig til at komme afsted. Vær obs på, at der er kort betalingsfrist, hvis man vil med på studieturen. De fleste klasser er allerede i gang med at betale første rate, og de fleste skal være færdige med at betale midt i august. Det er meget vigtigt, at eleverne overholder betalingsfristen - ellers kan de ikke deltage på turen. Skolen har ikke mulighed for at lægge ud for elever, der skulle glemme at betale til tiden.
 
Det er frivilligt at tage med på studieturen. Hvis man ikke ønsker at deltage, vil man modtage almindelig undervisning på gymnasiet, mens de andre er afsted. 
 
Hvis turen, uanset årsag, bliver aflyst, kan man kun få pengene retur, hvis rejseselskabet godkender dette. Ellers er det en sag mellem den enkelte elev og jeres private rejseforsikring.
Frameld dig dette nyhedsbrev