Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Indblik: Nyhedsbrev til forældre

Ørestad Gymnasium
Som forældre modtager du vores nyhedsbrev, som vi kalder "Indblik". Her forsøger vi at holde forældre opdateret om, hvad der foregår på skolen, så det er lettere for dig at følge med i dit barns skolegang på gymnasiet.

Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, så skriv til os på sti@oegnet.dk 

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at skrive til os.
 
Du kan se mere om, hvordan vi håndterer personlige oplysninger her på vores hjemmeside.

Med venlig hilsen
Suzette        og       Daniel
Uddannelseschef    Projektmedarbejder

En lille genåbning af Ørestad Gymnasium

Som I nok hørte i nyhederne i går, må vi fra næste uge åbne skolen en dag om ugen, hvor eleverne må mødes med deres klasse og lærer udendørs. Vi har derfor besluttet, at lave en "udendørsdag" tirsdag den 16. marts og tirsdag den 23. marts. Begge dage fra kl. 8:00 - 12:00. Lærerne er i fuld gang med at planlægge, hvad klasserne skal lave. Det kan være alt fra at se på diger i Dragør til en historisk byvandring i København. Det vigtigste er dog ikke det faglige indhold, men at eleverne får lov at være sammen. De unge mennesker har et stort behov at komme ud og møde deres klassekammerater og på den måde få højnet deres trivsel. 
 
Der er en par retningslinjer, som skal overholdes, når vi afvikler de to udendørsdage før påske:
  • Betingelsen for at kunne deltage er, at man kan fremvise en negativ-test, som højst er 72 timer gammel.
  • Hvis man tidligere har været smittet med COVID-19, skal man man vise dokumentation for en positiv test, som er mindst 14 dage og højst 12 uger gammel.
  • De unge skal holde afstand til hinanden.
Til gengæld er vi undtaget fra forsamlingsforbuddet.
 
Da 3.g'ere er i gang med at skrive deres SRP den 23. marts, vil der ikke være et arrangement for dem den dag.
 
Vi er super glade for for, at vi må se eleverne igen, og vi glæder os til dagene, også selv om det kan blive lidt koldt. Så må vi alle bare tage en ekstra trøje på.

Mentorordningen - når elever mistrives

Vi oplever, at mange elever har det svært med at finde struktur og få styr på tiden under nedlukningen.
 
Vores lærer Morten Smith-Hansen holder mange samtaler med elever, der gerne vil have en samtale om gode vaner og struktur i hverdagen, både før og under nedlukningen. Morten fortæller, at for mange elever handler det også om at have styr på de helt basale fysiske behov, som søvn og kost, inden man kan begynde at få struktur på hverdagen og begynde at lære noget.
 
De fleste unge har ikke prøvet det hér før. De fleste unge har ikke prøvet at være chef for sig selv, når rammerne og strukturerne mangler for en hel arbejdsdag, og når man selv skal holde strukturen og holde motivationen. 
 
Det er nyt og mange unge har brug for støtte til at strukturere hverdagen på hjemmearbejdspladsen og være sin egen chef. 
 
Via vores OEG mentorordning kan elever, der er udfordret med at finde struktur på deres hverdag, få hjælp. De skal blot kontakte Morten ved at sende ham en mail: mos@oegnet.dk.
 
Tillykke til Mikkel Vestergaard fra 3i, som fik æren af at være diplomtaler for årgang 2019 til ATU’s virtuelle diplomoverrækkelse foran 325 elever, lærere og forældre.
 
ATU står for Akademiet for Talentfulde Unge og er et 2-årigt talentprogram for unge som interesser sig for læring på et højere niveau og ønsker at udvikle deres akademiske færdigheder.

Det (virtuelle) sociale fællesskab på OEG

Det kan til tider være svært at holde gang i det sociale fællesskab, når hele skolen er lukket og alle sidder hver for sig. Men på trods, er der alligevel gang i mange forskellige tiltag. De enkelte klasser har deres egne små fællesskaber med sociale indslag i timerne. Men der foregår også større arrangementer, som eleverne kan vælge at være en del af. Alt sammen virtuelt naturligvis. 
 
Hver torsdag er der f.eks. OEG Workout efter skoletid. På fredag holdes der "Den store bagedyst", hvor der skal bages kanelsnegle til den stor guldmedalje. Der har desuden været afholdt fastelavnsfest, hvor eleverne klædte sig ud, og de bedst udklædte blev kåret og fik præmier. Ligeledes har der været afholdt et Just Dance arrangement og et mesterskab i lynskak samt meget andet. Disse virutelle fællesskaber kan naturligvis ikke erstatte "rigtigt samvær", men det kan være en måde at fastholde et socialt fællesskab - på afstand. 
 
Kreativiteten er stor og eleverne er gode til at få idéer til, hvordan man kan lave virtuelle sociale arrangementer.

SRP er i gang

SRP er i gang for 3.g'erne. SRP står for StudieRetningsProjekt og er en obligatorisk eksamen for alle 3.g’ere. De havde deres første to skrivedage i går og i dag. De næste skrivedage er fra onsdag i næste uge og til opgaven skal afleveres fredag den 26. marts. Undervejs har eleverne mulighed for at få vejledning af deres to vejledere.
 
SRP er en omfattende tværfaglig opgave, og eleverne skal skrive mellem 15 - 20 sider om et selvvalgt emne. SRP afsluttes med en mundtlig prøve til sommereksamen til juni og karakteren tæller dobbelt på eksamensbeviset. 

Danmarkstur for 2.g

Som følge af corona udsatte vi 2.g'ernes studietur til 3.g, hvor vi håber, at det bliver muligt at gennemføre turen. Som et plaster på såret besluttede vi, at 2.g'erne i stedet skulle på en Danmarkstur her i foråret, og som er planlagt til at finde sted fra den 14. til den 16. april.
 
Det er stadig uvist, om vi får lov at åbne yderligere op efter påske, og om det derfor bliver muligt at gennemføre turen. Vi afventer derfor yderligere udmeldinger fra statsministeren, før vi træffer endelig beslutning om, hvorvidt turen gennemføres.
Frameld dig dette nyhedsbrev