Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Indblik: Nyhedsbrev til forældre

Ørestad Gymnasium
Som forældre modtager du vores nyhedsbrev, som vi kalder "Indblik". Her forsøger vi at holde forældre opdateret om, hvad der foregår på skolen, så det er lettere for dig at følge med i dit barns skolegang på gymnasiet.

Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, så skriv til os på sti@oegnet.dk 

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at skrive til os.
 
Du kan se mere om, hvordan vi håndterer personlige oplysninger her på vores hjemmeside.

Med venlig hilsen
Suzette        og       Daniel
Uddannelseschef    Projektmedarbejder

Evalueringssamtaler i 1.g

I næste uge afholdes de obligatoriske evalueringssamtaler i 1.g. I kan se, hvornår jeres samtale finder sted i jeres søn/datters skema i lectio. 
 
Samtalen tager 15 minutter og handler om det kommende studieretningsvalg. 1.g'erne er blevet orienteret om studieretningerne, og på mandag får de orientering om valgfagene, så de er klædt bedre på til deres snarlige valg. Formålet med samtalen er at afdække elevens faglige niveau og understøtte elevens valg af studieretning.
 
Hvis I gerne vil vide mere om vores studieretninger, kan I læse om dem på skolens hjemmeside. 
 
Samtalen foregår med klassens to klasselærere. Der vil være også nogle af skolens ledere og studievejledere til stede, hvis I skulle have spørgsmål til studieretningerne, fag m.m. I finder studievejlederne/lederne i stueetagen ved administrationen. 
 
Vi har selvfølgelig sørget for, at der er god afstand mellem jer og lærerne (2 meter). Ligesom vi sørger for, at der er håndsprit i de lokaler, hvor samtalerne afholdes, og at borde m.m afsprittes mellem hvert besøg.
På grund af corona, kan kun 1 forældre deltage i samtalen sammen med jeres søn/datter.
 
Hvis begge forældre er i risikogruppe og derfor ikke har mulighed for at møde op på skolen, kan vi gennemføre samtalen virtuelt via Google-meet. Sørg i så fald for, at jeres søn/datter giver lærerne besked inden samtalen.
 

Studieture og sprogrejser

På Ørestad Gymnasium har vi valgt ikke at afholde studieture og sprogrejser i år. Vi ønsker ikke at sende de unge på en rejse til andre lande, så længe situationen med corona er så usikker.
 
Turene koster mange penge, og vi vil ikke lade jer og eleverne stå med en eventuel kamp med rejseselskaberne for at kunne få pengene tilbage for en tur, som måske ikke gennemføres.
 
I 2.g har vi valgt at udsætte studieturen til i begyndelsen af 3.g næste skoleår. Så håber vi, at situationen har ændret sig, og det forhåbentlig igen bliver muligt at rejse ud. Som et plaster på såret, vil vi i stedet lave en Danmarkstur for eleverne, hvor de skal rejse til et sted i Danmark, hvor de måske ikke har været før. Det kan give mulighed for (et dansk) kulturmøde, men også at eleverne bliver klogere på en særlig egn i Danmark. Rejsen kan foretages med DSB skolerejser, som er gratis, men det må forventes, at der bliver en mindre egenbetaling til ophold og mad på disse ture, som er planlagt til 2 overnatninger. Vi vender selvfølgelig tilbage, når vi er kommet rigtig i gang med planlægningen. 
 
I 3.g. vil sproglærerne lave et alternativt arrangement, så eleverne stadig får nogle spændende sprogdage, hvor de kan øve sig på deres sprog og blive klogere på det pågældende lands kultur. 

Afgørende øjeblikke

Det er ikke hver dag, at unge mennesker på 17 år lytter til klassisk musik, men det gjorde 393 af Ørestad Gymnasiums 2.g-elever onsdag den 16. september. De sad helt stille og lod sig hvirvle ind til tonerne af den russiske komponist Tjajkovskijs sidste symfoni “Pathétique”, da de overværede Copenhagen Phils koncert “Afgørende Øjeblikke #3 - den forbudte kærlighed” på Konservatoriets koncertsal ved Forum på Frederiksberg. Skuespiller Lars Mikkelsen sørgede for at lede eleverne gennem musikhistorien ved at fortælle om Tjajkovskijs udfordringer med at leve i en tid, der ikke accepterede hans homoseksualitet og de problemer, det betød for ham. Og det hele blev smukt illustreret Dark Matters farverige og dramatiske bagprojektioner på 5 skærme bag orkestret. 
 
Det er en storslået, fængslende og effektiv måde at konfrontere unge mennesker med såvel klassisk musik som en kompliceret historisk periode. Og det er på mange måder en del af den almene dannelse som stx står for. Med koncerten fik eleverne indblik i Tjajkovskijs splittede sind, som mange selv kan nikke genkendende til. For både i 1800-tallets Rusland og i dagens Danmark kræver det overvindelse at turde være sig selv.
 
Koncertforestillingen blev selvfølgelig gennemført efter corona restriktionerne, og derfor blev eleverne lukket ind i salen klassevis, så der ikke opstod kø eller forsamlinger. Ligeledes sad eleverne på hver andet sæde, hvilket også gav plads til mere fordybelse i koncerten, da man ikke hele tiden sad og lagde mærke til hvad ens sidemand gjorde.

Corona retningslinjer

Nogle er usikre på, hvilke retningslinjer der gælder på skolen vedrørende corona. 
 
Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og har samlet disse retningslinjer på vores hjemmeside, så I og jeres søn/datter kan se, hvad der gælder ved smittetilfælde, men også hvordan undervisningen afvikles ved karantæne og sygdom. 
 
Retningslinjerne opdateres løbende, hvis der sker ændringer i de regler, som sundhedsmyndighederne melder ud til os. 
 

Skolens elevudvalg

På Ørestad Gymnasium har vi en engageret elevudvalgskultur.
 
Vi har 18 spændende udvalg, hvor eleverne selv bestemmer: hvad udvalgene skal arbejde med, hvor ofte de mødes og hvilke aktiviteter og events de har lyst til at lave. Udvalgene er vigtige, da de skaber fællesskab på skolen, og giver mulighed for, at eleverne kan mødes på tværs af klasser og årgange.
 
Desværre er der en del begrænsninger for, hvad der kan lade sig gøre og stadig holde sig efter forholdsreglerne. Men vi prøver fortsat at afholde nogle udvalgsaktiviteter. F.eks. sender OEG live! stadig deres månedlige liveshow på YouTube, brætspilsudvalget holder virtuel Bingo Banko aften, som hele skolen er velkommen til at deltage i, og vores helt nye OEG sport har også planlagt en online FIFA turnering. Udvalgene er gode til at tænke i nye og innovative baner og får det bedste ud af den situation, som vi er i.
 
Normalt afholder vi i starten af året en udvalgscafé, hvor alle udvalgene har en bod og kan fortælle fremtidige medlemmer om udvalget. Desværre kan vi ikke holde det under omstændighederne, så OEG live har lavet en særlig udvalgs-udsendelse , hvor mange af udvalgene har lavet en video om dem selv og få nye medlemmer på den måde.
 
Frameld dig dette nyhedsbrev