Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Indblik: Nyhedsbrev til forældre

Ørestad Gymnasium
Som forældre modtager du vores nyhedsbrev, som vi kalder "Indblik". Her forsøger vi at holde forældre opdateret om, hvad der foregår på skolen, så det er lettere for dig at følge med i dit barns skolegang på gymnasiet.

Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her. 

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at sende os en mail.
 
Du kan se mere om, hvordan vi håndterer personlige oplysninger her på vores hjemmeside.

Med venlig hilsen
Suzette        og       Daniel
Uddannelseschef    Projektmedarbejder

Genåbning af skolen for 3.g'erne

På mandag, når skolen genåbner for 3.g’erne, vil der være en række regler, som alle skal overholde for at undgå smittespredning. Skolen er således blevet inddelt i zoner, og når en klasse møder, vil den skulle være i samme zone hele dagen. Eleverne må altså ikke gå rundt på skolen. Heller ikke i pauserne. De må gerne gå udenfor i frokostpausen, men ikke på legepladsen, da Ørestad Skoles elever bruger denne. 

Eleverne må gerne vælge at blive på skolen, hvis deres undervisning f.eks. om formiddagen foregår fysisk på skolen, og den er virtuel om eftermiddagen. Hvis de vælger at blive på skolen, skal de dog blive i den samme zone hele dagen. De må altså ikke sætte sig andre steder på skolen og arbejde, som de plejer. 

Hver zone består af to lokaler, så eleverne kan sidde med to meters afstand til hinanden. 

For at undgå smittespredning er skolen også blevet gjort ekstraordinært ren, og der er sprittet af. Ligeledes vil der løbende blive gjort rent og sprittet af, når eleverne er på skolen. 

Eleverne skal naturligvis overholde sundhedsmyndighedernes genrelle anvisninger.

Læs venligst informationen om hygejne og hvordan man som elev skal forholde sig, hvis man får symptomer på sygdom. 

 

Vi har ændret skemaet

Fra på mandag og 4 uger frem vil alle elever kun have to fag om dagen. Et fag om formiddagen og et fag om eftermiddagen. Vi har valgt at gøre sådan for at undgå, at skoledagene bliver for stressede for både elever og lærere. 
 
Målet med skemaændringen er, at vi kan sætte tempoet ned i modulerne, men også mindske elevernes lektielæsning og opgaveafleveringer uden for modulerne, så de får mindre skærmtid. Det kan f.eks. være ved i højere grad at lade eleverne skrive og læse i modulerne.
 
Hensigten med dobbeltmodulerne er også, at de længere moduler kan være med til at skabe større variation samt mulighed for flere pauser. Måske endda mulighed for at eleverne kan komme lidt væk fra skærmen. 

Prøver og eksamen

Ministeriet har besluttet, at 3.g’erne skal til tre eksaminer: Skriftlig dansk, skriftlig eksamen i et af deres studieretningsfag på A-niveau samt mundtlig eksamen i SRP. Det betyder, at alle eksaminer i 1.g og 2.g er aflyste. Eleverne vil i stedet få overført deres årskarakter som eksamenskarakter i de afsluttende fag, som de skulle have været til eksamen i.
 
Dog afvikles årsprøverne. Det kommer til at foregå online/virtuelt. Ligeledes gennemføres den interne årsprøve DHO (dansk-historie opgaven) i 1.g som en virtuel mundtlig prøve.
 
DHO er en større skriftlig opgave, som skal forberede eleverne på at kunne skrive deres SRP i 3.g. Sammen med prøven er også en mundtlig årsprøve, og det er denne prøve, som vi vil gennemføre virtuelt. Det er vigtigt, at eleverne får så meget træning som muligt til at kunne fremlægge mundtligt. Trods de lidt anderledes omstændigheder, vil det dog stadig give 1.g’erne mulighed for at forberede og gennemføre et mundtlig oplæg i en prøvesituation.

Måske forlænges undervisningen

Det kan ske, at vi forlænger skoleåret - forstået på den måde, at der vil være undervisning i en længere periode end normalt, nu da de fleste eksaminer er aflyste. Det er dog ikke afklaret endnu, da vi afventer en udmelding fra Ministeriet om dette.
Frameld dig dette nyhedsbrev