Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Indblik: Nyhedsbrev til forældre

Ørestad Gymnasium
Som forældre modtager du vores nyhedsbrev, som vi kalder "Indblik". Her forsøger vi at holde forældre opdateret om, hvad der foregår på skolen, så det er lettere for dig at følge med i dit barns skolegang på gymnasiet.

Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her. 

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at sende os en mail.
 
Du kan se mere om, hvordan vi håndterer personlige oplysninger her på vores hjemmeside.

Med venlig hilsen
Suzette        og       Daniel
Uddannelseschef    Projektmedarbejder

SRP afvikles som planlagt

Nogle af 3.g'erne er frustrede over, at vi på OEG har valgt at gennemføre SRP, mens skolen er lukket. De er bekymrede for, at vi ikke tager SRP seriøst nok.

SRP er den største skriftlige opgave, man skriver i sin gymnasietid, og den afsluttes med en vigtig eksamen. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi tager SRP meget seriøst på OEG. Vi tager dog også alle de andre eksaminer meget seriøst. Lige nu har de fleste 3.g'ere kun SRP for øje, men bagefter venter en lang eksamensperiode, der skal forberedes ordentligt, så eleverne kan blive klædt på bedst muligt.

Hvis vi havde valgt at udsætte SRP, ville det betyde, at der ville være mindre tid efter påskeferien til undervisning i alle de andre fag. Fag som 3.g'erne kan komme til eksamen i. Faktisk er der kun ca. 4 uger fra påskeferien slutter til eksamen begynder. De 4 uger vil vi gerne bruge på at være sammen med eleverne på skolen, så vi kan være fysisk sammen i undervisningen, inden eksamensperioden begynder. Det ved vi er bedst for eleverne. Derfor har vi valgt at holde fast i placeringen af SRP, også selv om vi godt ved, at det kan give udfordringer.

Et vigtigt element i SRP er vejledningen, og her anbefaler vi eleverne, at de sørger for at holde god kontakt til deres vejledere gennem de to skriveuger, så de kan få den nødvendige hjælp og vejledning gennem skriveperioden.  

 

Minikursus i opgaveskrivning

Der var planlagt et mini-kursus for alle 3.g'erne i dag, hvor en lærer ville fortælle eleverne om, hvilke formalia der gælder, når man skriver en opgave som SRP. Det vil naturligvis ikke kunne gennemføres.
 
Alle elever har imidlertid fået bogen Sådan skriver du SRP, og her kan de læse præcis det samme, som de ville have fået gennemgået af en lærer i dag. Så vi har anbefalet eleverne, at de sørger for at få læst bogen, så de er klædt på til opgaven. Elever kan især bruge kapitel 3.3, hele kapitel 4 og hele kapitel 5. 
 
Skulle eleverne være i tvivl, kan de til enhver tid spørge deres vejleder om hjælp.  

SRP skriveperioden kræver fordybelse

På fredag kl. 13.30 får eleverne udleveret deres SRP elektronisk via Netprøver. Eleverne har selv haft stor indflydelse på deres opgave, men det er først nu, at de for alvor skal til at skrive opgaven, som har et omfang på 15 -20 sider. Så det er en stor opgave, der kræver tid til fordybelse.
 
Det kan måske godt være udfordrende at holde fast i koncentrationen, når hele famiien er hjemme. Vi håber, at I vil hjælpe de unge med, at de får faste rammer og tid og ro til fordybelse af deres opgave, så de får de bedst mulige betingelser for at skrive denne vigtige eksamensopgave.
 
Opgaven skal afleveres elektronisk fredag den 3. april. Hvis man ikke afleverer sin SRP, kan man ikke blive student til sommer. 

Hvis man bliver syg i SRP skriveperioden

Hvis en elev bliver syg i SRP-skriveperioden, skal skolen kontaktes. Da SRP er en eksamensopgave, gælder de samme regler ved sygdom her som ved de øvrige eksaminer. Det vil sige, at I skal kontakte skole om morgen og fortælle, at jeres søn/datter er syg. Ligeledes skal I kontakte skolen, når jeres søn/datter er rask.
 
Hvis en elev er syg i en kortere periode, vil skriveperioden blive forlænget. Hvis det derimod er en længere periode, skal eleven skrive en ny SRP på et andet tidspunkt. Vi tager stilling til, om det bliver en forlængelse eller ej, når vi har modtaget elevens raskmelding.
 
Sygdom ved eksamen kræver en lægeerklæring, og derfor skal I kontakte jeres læge, hvis jeres søn/datter bliver syg.
 
I kan kontakte skolen på +45 8230 2222 eller mail@adm.oegnet.dk.
Frameld dig dette nyhedsbrev