Husk at vise billeder i denne mail. Eller se nyhedsbrevet i en browser

Indblik: Nyhedsbrev til forældre

Ørestad Gymnasium
Som forældre modtager du vores nyhedsbrev, som vi kalder "Indblik". Her forsøger vi at holde forældre opdateret om, hvad der foregår på skolen, så det er lettere for dig at følge med i dit barns skolegang på gymnasiet.

Har du ikke lyst til at modtage flere nyhedsbreve fra os, kan du framelde dig her. 

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at sende os en mail.
 
Du kan se mere om, hvordan vi håndterer personlige oplysninger her på vores hjemmeside.

Med venlig hilsen
Suzette        og       Daniel
Uddannelseschef    Projektmedarbejder

Corona-virus

Som I måske har hørt, er Rysensteen Gymnasium lukket ned pga. Corona-virus. Jeres søn eller datter har måske også udtrykt utryghed - eller måske er I selv utrygge ved situationen. 
 
Som andre offentlige institutioner, følger vi sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Det betyder, at vi ikke på skolen giver eleverne råd og vejledning i, hvorvidt de skal blive hjemme i karantæne eller ej, men henviser til, at de skal kontakte deres læge, hvis de har mistanke om smitte.
 
Så hvis I har mistanke om sygdom eller hvis jeres søn/datter udviser sygdomstegn, skal I lade dem blive hjemme, følge sundhedsmyndighedernes vejledning og ikke møde op i skole, før der er lavet en lægefaglig vurdering.
 
Hvis det skulle ende med, at skolen skal lukkes, er det sundhedsmyndighederne, der træffer denne beslutning. Vi har heldigvis den fordel, at vi er et digitalt gymnasium, og derfor kan undervisningen så vidt muligt godt varetages, selv om eleverne skulle ende med at arbejde hjemmefra.
 
I ledelsen følger vi udviklingen tæt og sørger for at holde jer opdateret, hvis der skulle ske ændringer og anbefalinger, som vi skal følge. I vil blive orienteret om eventuelle ændringer via Forældrenyt, mens eleverne holdes orienteret via Elevnyt på Facebook.
 
Vi beder om, at I holder os orienteret, hvis jeres søn eller datter skulle blive smittet eller sættes i karantæne. 
 

Ørestad Gymnasium har fået ny rektor

 

Mandag den 3. februar bød Ørestad Gymnasium sin nye rektor Mads Skrubbeltrang velkommen med musik og morgenmad til alle 1250 elever og ansatte. I sin tale til gymnasiet fortalte den nye rektor om de to områder, som han i sin første tid vil have fokus på.

“Det ene område er elevtrivslen, og her vil jeg bruge tid på at spørge elever og undervisere ind til, hvad der er positivt ved at gå på Ørestad Gymnasium, og hvilke udfordringer der kan være. Her vil jeg også besøge de elevudvalg skolen har for at høre, hvad der rører sig uden for undervisningen. Samtidig er det vigtigt, at arbejdsmiljøet for alle medarbejdere er så godt som muligt. Vi skal være gode til at arbejde sammen, da et godt arbejdsmiljø giver gode elevresultater.”

Rektors første tale gav eleverne et godt indtryk af deres nye rektor.

“Mads er flink, og det virker som om han har de rigtige prioriteter”, fortæller Oskar Engelbrecht fra 3.i. Han mener, at den nye rektor sagde lige det, som de havde håbet på. “Han prioriterer elevtrivsel, og han har en plan. Han er den rigtige rektor for os.”

Mads Skrubbeltrang kommer fra en stilling som rektor på Høng Gymnasium. Tidligere har Mads været gymnasielærer i Københavns og pædagogisk leder på Grønland. Mads er 42 år og cand. mag i engelsk og film- og medievidenskab.
 
Ørestad Gymnasium bød også velkommen til Mette Møller Jørgensen, der startede som ny uddannelseschef. Mette er kandidat i statskundskab og dansk og har tidligere været gymnasielærer og ansat som læringskonsulent i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.  
 

Ørestad Gymnasium bliver røgfri skole

På danske gymnasier er der hver dag elever der ryger og nye elever er i risiko for at begynde med at ryge. Det vil vi gerne være med til at lave om på. På Ørestad Gymnasium har vi et ansvar for at etablere rammer, der fremmer elevernes trivsel, læring og sundhed, og vi ønsker ikke, at rygning skal være en del af det faglige og sociale miljø på skolen. Ingen elever skal lære at ryge i skolen. Derfor har vi valgt at indføre røgfri skoletid pr. 01./08. 2020.   Røgfri skoletid betyder, at hverken ansatte, elever eller gæster må ryge i løbet af skoledagen eller til arrangementer på gymnasiet efter skoletid. Reglen gælder både på og uden for gymnasiets grund.   
 
Formål med indsatsen er:
  • Ingen elever lærer at ryge i forbindelse med at gå på gymnasiet.
  • Ingen elever eller ansatte udsættes for passiv rygning eller oplever synlig rygning i løbet af en skoledag.
  • Ørestad Gymnasium etablerer rammer, der fremmer elever og ansattes sundhed og trivsel, herunder beskytter elever mod rygestart.
Arbejdet med røgfri skoletid understøttes af konkrete aktiviteter målrettet eleverne:
 
a) Elever der ryger kan altid få hjælp til rygestop ved at spørge studievejlederen på gymnasiet, som kan guide videre til:
  • Københavns Kommunes rygestoprådgivere
  • Sundhedskonsulenterne fra Center for Sundhed og Forebyggelse i København
  • App’en Xhale fra Kræftens Bekæmpelse, som findes her; www.xhale.dk.
b) Ørestad Gymnasium og Center for Sundhed og Forebyggelse vil i tiden op til og efter 01./08. 2020 igangsætte initiativer, som gør processen god for alle og inddrage både elever og ansatte på Ørestad Gymnasium.  
 
Som forældre spiller I en central rolle for jeres barn og vores gymnasium. Derfor håber vi, at I vil bakke op om indsatsen, så vi sammen kan skabe en sund hverdag for vores elever og give dem de bedste muligheder til at fortsætte med en sund og lærerig hverdag, også efter deres tid på gymnasiet.  

3.g'erne skal snart skrive SRP

3.g'erne er allerede i fuld gang med at forberede deres SRP, som er en eksamensopgave, de har to uger til at skrive. Eleverne får udleveret opgaven den 20. marts og den skal afleveres den 3. april.
 
SRP er en akademisk opgave, som skrives normalt i to fag. Opgaven skal være på 15 - 20 sider. Eleverne vælger selv fag og emne, og skal også selv vælge det materiale, som de skal bruge til deres opgave. De får selvfølgelig vejledning, men hovedansvaret for opgaven er elevernes eget. Til sommer skal eleverne til en mundtlig eksamen, der vil tage udgangspunkt i den skriftlige opgave, de har afleveret. Både opgaven og den mundtlige præstation tæller med i karakteren. 
 
Opgaveskrivningen foregår en stor del af tiden hjemme. Dog skal eleverne møde op på skolen på særlige tidspunkter til vejledning. Ligeledes vil vi vil sørge for, at elever kan sidde på Ørestad Bibliotek og arbejde, og hvor der vil være lærere til stede mellem kl. 9:00 - 15:00. 
 
Skulle en elev blive syg under opgaveskrivningen, skal man kontakte skolens kontor og melde sig syg. Vi kræver en lægeerklæring, da den periode, hvor eleverne skriver deres SRP er en eksamensperiode. Hvis en elev er syg i længere tid, vil eleven skulle skrive en ny opgave på et andet tidspunkt. 

Internationalt filmsamarbejde med MetFilm School

Mediefaglærergruppen og Ørestad Gymnasiums rektor, Mads Lyngby Skrubbeltrang, har for nylig besøgt og indgået et partnerskab med MetFilm School i London, der med sine afdelinger i London og Berlin er en af Europas største private filmskoler. 
 
For fremtiden vil Ørestad Gymnasiums elever på mediefag A-studieretningen kunne mærke dette samarbejde ved, at MetFilm School vil sende nogle af deres dygtige lærere med mange års erfaring fra filmbranchen til Ørestad Gymnasium for at holde masterclasses for skolens elever i flere aspekter af film- og medieproduktion.

Særligt interesserede elever fra Ørestad vil med tiden blive tilbudt kortere arbejdsophold på MetFilm School, hvor de vil kunne deltage i skolens brede kursusprogram. 

”Det er en stor ære at blive inviteret med i dette unikke samarbejde”, udtaler Ørestad Gymnasiums rektor, Mads Lyngby Skrubbeltrang, ”og vi glæder os over, at det vedvarende arbejde med at styrke Ørestad Gymnasiums medieprofil også bliver bemærket og anerkendt i en international og professionel sammenhæng”.

Frameld dig dette nyhedsbrev